MehmetzgeYldz sülalemdeki kadınlarda sezeryan olan 1 kişi var, o da yengem.
Geri kalan TÜM kadınlar 1.50 boydan 1.85lik olana, 45 kilodan 90 kiloya kadar tüm teyzeler halalar anane babanne annem ve onların büyük kadın akrabaları normal doğurmuş.💪
50 sene önce de doğuranı var 10 sene önce de.
Hiç biri epidural kullanmamış.☝️
19 saat sancı çeken annem gibisi de var, 28 dk da doğuran teyzem gibisi de.🤷🏻♀️
Zor mu? Zor tabi anne oluyorsun.🤦🏻♀️💁🏻♀️🤰🏻🤱
İmkansız mı? Hayır, Doğal bizim doğamızda olan Allahın da bize verdiği mucizevi bir olay.😇
Sancılarının acısı hatırlıyorlar mı?
“ Çok canım acımıştı ama Seni görünce geçti” 😍dedikleri müspet bir cevap var.
Evlenince veya nişanlanınca ilk geceden ne çok korkuturlardı demi, ağrıdan geberip günlerce yataktan kalkamıcaz sanırdık...Noldu peki? Dedikleri gibi miydi?😏🤨🧐
Şuan biz bu konuyu konuşurken acaba kaç kadın doğumda bir düşünsene 😁 muhtemelen şu anda kucağına alanlarda vardır 😉
Üstelik şimdilerde her şey çok gelişti,eskiden kadınlar hastane doktor görmüyordu doğru düzgün.Eskiden kastım 40 sene değil, ben 29 yaşındayım ve annem Ankara’nın göbeğinde hastaneye sadece doğumda gitmiş...
15 saatte doğurdum geberdim diyenler olacaktır.o 15 saat ıkınma değil söylim, sancıların 30dk dan 5dk da 1e düştüğü evre. Hepsine sordum nerdeyse 2-4 ıkınmada doğurmuşlar yoksa.
Sen bir kadınsın,Allah sana taşıyabilirsin ve başarabilirsin diye çok güzel bir emanet vermiş.Allah’ın izni,meleklerin yardımı ve kendi gayretinle de başarırsın 😉