Merhaba hanımlar, malesef ben tek yumurta ikizlerimde kan tranfüsyonu sendromunu 23. Hafta yaşadım. Doktorum 20. Haftada birinin suyunun çok az fazla oldugunu farketti ve heran kan tranfüsyonu gerçekleşebilir diye beni haftalık kontrole çağırmaya başladı. 23. Haftaya kadar her şey normaldi, 23. Hafta kontrolümde kan tranfüsyonu gerçekleştiğini ve biran önce müdahale edilmezse bebeklerimi kaybedeceğimi söyledi . Bir bebeğimin suyu çok az bir bebeğimin daha fazlaydı , ve ikisi de karnımda ayrı yerlere sıkışmış. Çapaya göndersem sana hemen müdahale etmezler dedi, acıbadem halkalı da bu işlemi yapan bir doktoru aradı ve o da hemen gelsin bakalım akşama operasyonu yapabilirm dedi. Gittik ordaki doktorda muayene etti bebeklerin bu işlemle yaşama sansı %70 dedi , birde rahime bakalım dedi, rahmim 20 cm di bu operasyonda önerilen 40-45 cmmiş . Başarı oranı %40 düştü ama biz herşeye rağmen kabul ettik. Müdahale edilmezse bir kaç gün içinde suyumn geleceğini ve iki bebeğimi de kaybedebileceğimi söyledi. O gün akşam lazer operasyonuyla aradaki kan damarlarını yaktı ve rahmimi dikti. Çok şükür operasyon başarılı geçmişti . Çok şükür şuan bebekler iyi ama tehlike malesef hala devam ediyor , sürekli yatıyorum ve dua ediyorum. Malesef zor bir süreç rabbim hiç birinize yaşatmasın inşallah. Daha öncr bu konuyla ilgili bir sürü yazı okurum malesef hepsi olumsuzdu. Tek yumurta ikizi hamilelere tavsiyem iyi bir perinatolğa haftalık muayenedir. Kusura bakmayın çok uzattım. Sorularınız olursa seve seve cevaplarım.