zgeKurtuldu tabiki 4cm olmadan iğneyi yapmıyorlar.Benim öğleden sonra 2gibi belimden sancılar başlamıştı ama hafifti akşam ve gece boyu devam etti duş aldım geçmedi sabaha kadar yatmadım evin içinde dolandım durdum sabaha geçmişti sancım hiçbişey yok gibi kahvaltı falan hazırladım eşime.Sancım geçmişti ama yinede kontrol ettirelim diye doktora gittik 3cm açılma olmuş.40+3 günlüktük yatış verdi doktorumuz 11.30gibi doğumhaneye girdim sancımı desteklemek için ve bebeği kanala sokmak için suni sancı verdiler.Akşam üzeri 4buçuğa kadar 1cm açılma olması için sancı çektim 4cm olunca epidural yapıldı ve iğneden sonra 45 dakika bile geçmeden 10cm açılma oldu öyle hızlı olacağını bende düşünmüyordum açıkçası 😍 bi baskı hissettim büyük tuvaletin gelmiş gibi ebeye söyledim hemen yat bakalım dedi yattım doğum başlıyor dedi doktorum geldi hemen birkaç güçlü ıkınmada doğdu kızım.Doğdu ama ben ne sancıyı ne çıkışındaki acıyı ne kesiyi hiçbişeyi hissetmedim doğumdan 2 saat sonra falan geçti uyuşukluk.İğnenin etkisi 3saat sürüyormuş.Profilimden doğum hikayemede bakabilirsin ordada ayrıntılı anlatmıştım 😇 sormak istediğin bişey varsa sor canım.Son olarakta normal doğuma uygunsan kesinlikle epidural yapmalısın.Ikınma olmuyor bebek sıkışıyor vakumla çekiyorlar diyenlere aldırma.Güçlü ıkındıktan sonra çokta güzel çıkıyor bebek 😍