bircivcivannesi ben özel ebeyle çalışıyorum, doğuma da özel ebemle giricem. Özel hastanede ebeniz tabi ki yardımcı oluyodur neden olmasın ama o hastanenin tek hastası siz değilsiniz. Aynı anda ilgilenmesi gereken birçok iş, birçok hasta olabilir. Özel ebeniz 1 sn başınızdan ayrılmıyor. Masaj yapıyor, yeri geliyor yediriyor, yeri geliyor çamaşırınızı değiştiriyor. Doğumdan sonra elleriyle sütünüzü sağıyor. Hastanenin ebeleri bebek hastaneden kilo vererek ayrılmasın diye dayıyor mamayı maalesef çoğu doğumda. Onun sorumluluğu sen hastaneden taburcu olana kadar çünkü. Aslında çoğu insanın elle sağımla sütü gelir ya da doğru destekle ama kim uğraşacak onunla gibi bi durum var.
Ya da diyelim çok ilgili, iyi bir hastane ebesine denk geldiniz, doğumunuzun ortasında mesaisi bitecek gidecek. Başka biriyle devam edeceksiniz. Doğum biraz mahremiyet işidir. Doğumun ortasında tanımadığınız biriyle kalıyorsunuz. Özel ebeniz daha önce tanışıp vakit geçirdiğiniz, özel bi ilişki kurduğunuz biri oluyor sonuçta. Benim için öyle yani.
Benim doğumum başladığında ebem eve gelecek, bir yere kadar evde geçirip son evrede hastaneye geçicez mesela. Doğumun tümünü hastanede geçirmek istemem, evimde geçirmek isterim bütün koşullar uygunsa ama bebek ve benim sağlık durumumu da kontrol edecek birini de yanımda isterim.
Bu bir zorunluluk değil ama tercih meselesi.