Sonunda bende doğurdum
Öncelikle herkesin doğum hikayesi farklıdır, ben başından beri suni sancısız kesisiz dikişsiz doğal bir doğum hayal ettim onun için doktorun söylediği herşeyi yaptım fazlasıyla hemde ama maalesef herşey istediğimiz gibi olmuyor.
20 Mayıs günü kontrolüm vardı 4 cm açıklık var dedi doktorum artık durmasın gelişimi de tamam bu gece yatış veriyorum sana dedi 21 Mayıs 00:00 da hastaneye yatisimiz yapıldı korona testi yapıldı gece 1 de lavman yapıldı ve suni sancı başlandı suni sancı 20 de başladı en fazla 60 a kadar çıkarttı doktorum bir anda hiç veripte hızlandırmadi suyum gelmediği için vaktimiz vardı en fazla 60 olduğunda açılmam 6 cm oldu daha sonra 30 a düşürdü ve orda bıraktı bana hiç zor gelmedi hafif sancılar taa ki 21 Mayıs öğlen 1 de açıklık kontrolüne doğumhaneye alındı ebe kontrolde suyumu patlattı bilerek yaptı ama doktorumu arayıp kendi suyu geldi dedi suyum geldikten sonra çok berbat 3 saat geçirdim 5 dakikayla başlayıp 1 dakikaya kadar düşen belden saplanan çok sağlam sancılarım oldu ben artık kafayı yemek uzereydim ağlamaktan harab oldum doktorumla epidural istediğimi konuştuk öncesinden ama ben o sancıyla herşeyi unuttum çok berbat sancıları ve 50 saniye ile 1 dakika arasında sürüyordu bir anda başka hemşire arkadaş geldi Allah ondan razı olsun epidural isteğiniz olmus doktorunuzdan isterseniz verelim dedi hiç düşünmeden taktırdım o sanciyla ne iğnesi canımı acıttı ne başka bir şey takıldıktan 10 dakika sonra oh be dünya varmış dedim, anestezi doktoru epiduralde saglam sancıların 4 te 1 ini hissedersin hissettigin zaman doktoruna haber ver dedi ve yarım saat oldu olmadi akşam üzeri 6 buçuk gibi epidural de fayda etmemeye başladı bir doz daha istedim ama ebe açıklık kontrolünde şaka gibi açılmamamin 4-5 cm olduğunu söyledi 6 cm di en son dedim ben böyle ölçtüm dedi çıktı işin içinden sinir oldum mesai saatleri değişti efsane bir ebe geldi 7 cm olmuş yumusaman da süper bebegin kendini güzel itiyor dedi rahatladım sonrası açıklık kontrolüne 7 gibi tekrar aldı 9 cm olmuş ağrın olduğunda bir ikin bakalım dedi ikindim süper doğumun başladı dedi doktorumu aradı çağırdı mesanemi boşalttı baya iki eliyle masaj yaptı epidurali bir doz daha vurdu doktorum geldi ağrın geldiğinden popodan ikin dedi başlarda iyiydi ama bebeğim iri oldugundan zor olucakti yaklaşık 1 saat ikinmayla ikinmaya çalışmakla geçti artık ben bitap düştüm ağzım kuru ve geceden beri açtım tam ikindim bebegin başı çıktı kendimi geri çektim bebek içeri kaydi ben stres oldum bebek stres oldu kalp atışları normaldi ama vücuduna kordon dolandı ve ben artık ikinamiyordum 2 ebe bastırdı karnımdan doktor da kesi atti bir şekilde kaydi içimden ama ne ses ne soluk aglamiyordu morarmisti korsan vücuduna dolanip nefessiz bırakmıştı hemen müdahale edildi ve yoğun bakıma alindi ne emzirebildim ne de gördüm sadece dinlendikten sonra uzaktan gösterdiler doyamadım koklayamadim hastane odasında eşimle beraber tekiz bebeğimiz yoğun bakımda Pazartesi emar çekilecek beyin hasari var mı Yok mu bakilacak duruma göre 1 haftada kalabilir 15 gün de dedi doktor dualariniza talibim🤲🏻