Sevim1212 ben dilbilimciyim, o yüzden belki de o kadar ince eleyip sık dokuyorum ki, 32. haftadayım hala netleştirebilmiş değilim😊 kelimelere, anlamlarına, kökenine her şeye bakıyorum, modern ama anlamsız veya anlamı yanlış bilinen saçma bir isim olmasın istiyorum. Burada çok nadirdir bir isime yorum yaptığım, en beğendiğim sizin düşündüğünüz isim oldu diyebilirim. Benim anlam olarak beğendiğim bazı isimler var, Ekmel mesela.
Istihareye gelince bi ismi çok beğenir kararlaştırırsam istihare namazı kılıcam. Belli olmadan kılmak pek doğru olmuyor. Şöyle yapabilirsin, Emir Haktan ve ya Haktan Emir isminin hayırlı olup olmadığına niyet edip 2 rekat istihare namazı kılar, peşine duasını okur, mümkünse 7 güne kadar tekrar edersin. Gündüz de kılabilirsin, rüyaya odaklanma, rüya yanıltıcı olur, sahih rüya görmek de zordur. Zaten istiharede niyet, sorulan şeyin hayırlı ve iyi olup olmadığının kalbe doğmasıdır. Ben çokça tecrübe ettim başka konularda.. Hayırlı değilse bi şekilde önü kapanıyor, kalbin ısınmıyor, iş ilerlemiyor.. Hayırlıysa su gibi akıp gidiyor. Amaç budur, rüya olarak düşünmeyin, içinize siniyorsa Emir Haktan ismi için istihare kılıp kalbinizin tatmin olmasını sağlayabilirsiniz 😊❤️