Nazmiyekndmr Yenidoğan bebekle kemoterapi gören kanser hastası aynı evde kalabilir mi bileniniz var mı
Fatma_d Nazmiyekndmr çok iyi bilmemekle birlikte kemoterapi aldıktan 2 gün sonraya kadar teması minimumda tutmak gerekiyor. Dediğim gibi yanlış biliyor olabilirim.
mucizemm01 Nazmiyekndmr kemoterapi alan kişiye su yönden sıkıntı olur … kemoterapi kötü şeyleri öldürdügü gibi iyileride öldürüyor bu sebeple bagısıklıkları cok az oluyor ve hemen hastalanabiliyorlar. Bebegin icin hic bir sorun olmaz ama tüm ilgi alakayı bebek ister iki tarafada yetisemeye bilirsin. bunu o kişilerle güzel bir sekilde konusmalısın. tüm ilgi alakam bebegimde olacak siz bunu kabul ediyormusunuz diye..
BusraUras Nazmiyekndmr benim babamda kemoterapi gördü. Çok şükür yendik kanseri. Eğer kemoterapi gören kişi için endişeleniyorsanız endişelerinizde haklısınız. Çünkü o kadar zor bir dönemki. İnsanın ne sesi ne kalabalığı başı kaldıramıyor. Sürekli halsiz yatıyorlar zaten. Birde kalabalık olunca mikrop kapma riskleri var. Gelen giden çok olacaksa eve bebiş olduğu için. Ama bebiş için endişeleniyorsanız aynı oda da yatmadıkları sürece bir sakınca olmaz ne olacak. Kemoterapi alan ilaç alıyor zehir değil ya.
Nazmiyekndmr DerinsMomm çünkü o dikişli halimle hem onlara hem bebeğime bakmak zorunda olacağım annemde gelemeyecek evine gitme fırsatı varken ısrarla benim yanımda durdular ben onlara hizmet etmekten 34 haftalıkken suyumun azalması yüzünden erken doğum yapacağım
DerinsMomm Nazmiyekndmr Çok çok gecmis olsun.Zaten hasta insanla normalde de ilgilenmek zordur bu asamada sizi de cok zorlar.
Eylulunannesi-2 Nazmiyekndmr cnm normalde tıbben hiç bi sorun yok. Ama sen kalmalarını istemyorsn anladgm kadaryla. Eşinle konus derim
DerinsMomm Nazmiyekndmr ışın tedavisi vs gorseydi bir ihtimal radyasyon falan derdiniz.Ama kemoterapı serum gibi bir sey.Bebeği etkıleyecek bir durum degil.
Minikannebsr Nazmiyekndmr yaa bahane üretmenize ne gerek var eşinize söylesin bebeğe mi bakayım annenlere mi bakayım diye zaten benim bakıma ihtiyacım olacak kim yardım edecek bana deyin. Bence açık sözlü olmakta fayda var bir bahane aramayın içinizden geçeni söyleyin yani
Neslihan_13 Olmadiguni biliyorum ama bebekse genel olarak zaten pek fazla kalabalık ortamlara girmemesi gerekir çünkü onlar hemen enfeksiyon kpabilir her. Kimde cok geçmiş olsun
Aleshiii Nazmiyekndmr bakmak zorunda mısınız bu kişi kim yani kimsesi yok mu doğum yapmış kadına mi kaldı bakımı bunu düşünmeleri lazım her kimse siz baktiracagi en son kişi olmalısınız çok saçma
Dryin Kemoterapi hastalarının da bebekten farkı yok zaten enfeksiyona aciklar.. bir bebeğe nasıl yaklaşılıyor ise onlara da öyle yaklaşılır, yani bir zararı olmaz,RABBIM o durumu yaşayan herkese de şifasını versin inşallah..
Nazmiyekndmr Aleshiii kayınvalidem üstelik tek oda yok 30 yaşında yeğeni 6 yaşında hayatınızda görmediğiniz kadar eğitimsiz şımarık pis terbiyesiz oğlu ve kayınpederim var gitme fırsatı varken gitmek istemiyor bende annemi istiyorum doğumda onlar yüzünden gelemiyor