Berra71 hic korkma yaptır. Bana doktorum sorun çıkarsa aldır vs gibi öneride bulunmadi . Down sendromlu denilen bi çok bebek dahi sapasağlam doğuyor. Eğer risk yüksek çıkarsa pahalı bir test var onu öneriyor değeri 3bin tl falan.o test temiz çıkıyor cogunlugun. Genetik te varsa eğer o da çıkıyor hani.korkulcsk test değil bunlar.hersey allahtan fakat testo yaptırıp tedirgin olacaksanız siz bilirisniz fakat i bence korkulcak bi test değil.eger sorun cıkmış olsaydı pahalı olan testi yaotieacktik. O testte genetik hastalığı ne olacak cinsiyeti ne sakatlık durumu var mı yok mu kan gurubu ve daha sayamadığım bi çok şey i ele veren bir est ve pahalı da biraz ülkemizde yapılmıyordu kan örneği alınıp 1 ay sonraya falan demişlerdi çıkıyormuş sonuçları.sukur lüzum kalmadı.fakat 3 binkusur degilde bi 1500 tl falan olsa ydi yaptırmak istiyordum sonuçta ileride bi hastalığı olacak mi genetik rahatsızlığı olacak mi çare olur mu erken tedavisi var mı bakmak isterdim. Sonrası gidişte doktoruma kordon kanı saklama nasi l yapılıyor yaptırabilir miyim bunu sorucam.kordon kanı alınıp saklaniyormus kanser vs bi çok genetik Hasta lik eğer çıkarsa bebekte ileride yeytskinlikle kesin tedavisi o hastakiktna kurtulmasi adina cok yararliymis bebege.cagimiz hastalik dolu kiymet li evlatlarimiz icin deger bunu iyice sorucam bence kesinlikle kordon kanı alınıp saklanmalı ileride lazım olabiliyor.