Zeynepdmrr Merhaba arkadaslar.oğluma Muhammed Yasin ismini koymayı düşünüyorum.fakat eşimin akrabaları biraz elit ve marjinal insanlar.surekli isim konusunda daha cool ve havalı isimler koysanız vsvs.hemen konuya gireyim.eşimin teyzesi aradı bugün goruntulu gene konu isme geldi.kesinlestimi isim vsvs.kesin gibi teyze dedik.ya canim surekli soyluyom ama daha cool havali isim koyun yaaa yaptı.benim kayış attı tabi.. neymis o isimler ya teyze merak ettim.Ateş Yamaç Asil Cesur vs vs koyun siz daha guzel olur falan filan bak cocukta cok sever ismini vsvs en sonunda ağzımı açtirdi.bak teyze ben cocugumun ne bir manken ne bir film yıldızı olsun diye bir niyetim yok.onlara ters gelen bir konuyuda açtım tabi..ben oğlumu yaşı geldiginde ilim ogrenmesi icin gerekli yerlere yollucam.zaten oğlum bu bilinçle yetisirse ismini zaten cok sever deyip kapattim bozuldu biraz tabi ama bu ara hep surekli bu konular aciliyordu.artik acilmaz eminim.bu arada bu isimleri koyanlara hic bir tepkim yok.tepkim sadece esimin akrabalarina.çunku bunaltmislardi artik.
Asil_Egem Zeynepdmrr şu isim konusunda dışarı niye müdahale eder onu asla anlamış değilim yaaa onlara neyse herkes bebeğine ne isim isterse onu koyar
llFatma Zeynepdmrr Benim üstüme de gelinse kendin yap kendin koy o isimleri derdim. Ben eşimle ortak karar verip koymayı düşüyoruz. sonuçta ikimizin. Ailelerin karışmaya hakları yok. Karışacaklarsa kendileri yapsın o isimleri koysun.
[silindi] Zeynepdmrr bi isim gercekten cok garip abes degilse, koyacak kisi sizden fikir istemediyse asla fikir belirtmemek lazm ya. Koyacagn isme yorumu birak bi de kendi seceneklendiriyor😅
Zeynepdmrr midekoruyucu inan kalp kirmak istemezdim ama benim isim hakkinda dusuncem bunlardi.ve hak etti bence
midekoruyucu Zeynepdmrr senin çocuğuna kimse karışamaz, isim koymak istiyorsa gitsin kendine çocuk yapsın. Hem kalp de kıracak bişey dememişsin bence 🤷🏻♀️
Seda_nrr Zeynepdmrr onlar sizi kırarmıyım kırmazmıyım diye düşünmemiş kendi evlatlarına torunlarına istedikleri ismi koysunlar boşverin siz annesiniz içinize ne sinerse o :)
Feyzablbl Zeynepdmrr böyle olmak lazım tepene çıkıyorlar yoksa ismi de gayet güzel ayrıca adı ile yaşasın. Ne vazifesiz bu millet ya.. Ya Sabır.
Jewerly Guzel cevap vermissiniz çocuğunuza koyacaginiz isme kimse karışamaz da, ben de artik surekli arapca isimler duymaya başladım ortalık arabistana döndü. Modernlik coolluktan degil de turkce isim daha guzel geliyor bana da.
Zeynepdmrr Jewerly herkesin kendi tercihi canim.teyzemin bahsettigi cool ve havali isimlermis.hani deseki serkan erkan ercan vs koy tamamda.ama cool ve havali baska birsey oluyor.sizinde bu dusuncede arabistana dondu yazmaniz da biraz bu tarz isimleri koyan annelerin dusunculerine biraz saygisizlik olur.
midekoruyucu Jewerly valla bence ortalık arabistana değil çizgi film diyarına döndü 🙈 elisa lina luna bi tuhaf isimler koyuyor herkes çözemiyorum da 😂 nerden buluyorlar bu isimleri 🤭
belisslinaa midekoruyucu kız gülmiyim gülmiyim diyorum ama bu hormonlar her şeye güldürüyor beni senin adın neden mide koruyucu 🤣🤣
Zeynepdmrr midekoruyucu cocuk yapicak yasi gecmistir.de hayir kendi torunlari olsa sesini cikartmazlar.ta nereye laf yetistiriyolar.
Asil_Egem Zeynepdmrr valla bende Asil Ege koyacam herkes ilk duydu şaşırdı farklı geldiği için o nasıl isim felan dediler ama sonuç bebeğimin adı Asil Ege olacak değişir diye beklediler ama boşa beklediler 😂
Jewerly Zeynepdmrr aslinda saygısızlık yaptığımı düşünmüyorum arap degiliz sonucta, ben cocugumun adini michael john jennifer falan koyacağım desem herkes yadirgar ama arapca isim olunca kimse arap misin demiyor. Arap yarimadasinda cocuguna turkce isim koyan da yok. Tek taraflı bir baglilik söz konusu bu da bana garip geliyor
midekoruyucu belisslinaa gül anam gül 😂 gülmek şerbeşş 😁 midekoruyucu benim en yakın dostum o benim can yoldaşım herbişeyim 😂 o yüzden onun ismini yaşatıyorum 😂😂😂😂😂
Avokado Biz kızımızın ismini Ada koyacaz dediğimizde kayınbabam o ne çok anlamsız bi isim, ben mehlika yada mihriban koyun ikisi de çok güZel etrafta da çok yok farklı dedi. Başka şaka yapıyo sandım güldüm baktım ciddi bu sefer daha çok güldüm 😂😂
Zeynepdmrr Avokado yani herkesin tercihi farkli bi konuda tabikide.karismalari falan veya dusuncelerini sormadigim halde dusunce bildirmeleri.birde daha cool olsun vsvs
midekoruyucu Zeynepdmrr aman çok bilmişler boşver canım, o kendi torununa koyduramamış içinde kalmıştır sana salça oluyordur, salla gitsin, kafana takıp da sinirlendiğine değmez 😁
vi_contes midekoruyucu ben de midekoruyucu2 yapayim bari ismimi benim de günüm geçmiyor onsuz ne yazik ki 🤣
[silindi] Jewerly o bağlılık araplardan gelmiyor yalnız fark orda. Kimse araplara hayranlığından koymuyor. Bizim ortak bir dinimiz var oradan geliyor koymak istemeyen koymaz da ortalik arabistana dönmüyor müslüman toplumu olmanın geregi olarak oluyor o dediginiz.
Zeynepdmrr Jewerly ama o noktada soyle birsey oluyor ulkenin.%70 i arapca isim ve arapca kokenli isim tasiyor.kaldiki suanda almanya norvec belcika ve aklima gelemeyen bir cok ulkenin sehirlerinde muhammed ismi en cok koyulan isim durumunda bunlarin tamamini arap kokenli ve turk oldugunu dusunmuyorum.farkli dine mensup bir belcika vatandasi islamiyeti arastirip musluman olunca.bebeginede bu tarz bir isim koyuyor.
belisslinaa [silindi] ya o da bi şey mi ben kızıma belis ismini koycam dediğimde eşimin ablası penis neymiş dedi 🤣🤣🤣 gülsem mi ağlasam mı ya