2bebekbirana Kızlar bugün komşularım söyledi aklıma takıldı 30 haftalık hamileyim 16 aylık bir oğlum var çok hareketli bir çocuk bahçemizde biraz deniz kenarı ve yokuşlu falan olduğu için arada tehlikeli yerlere gidince kucağıma almak zorunda kalıyorum evde de bazen kucağıma alıyorum. Siz çocuklarınızı kucağınıza alıyor musunuz yoksa almamaya dikkat ediyor musunuz ? Erken doğum olur dediler bu yüzden erken doğum yapan varmı gerçekten?
Denizyildizii 2bebekbirana bi arkadaşımın bu yüzden kanaması oldu. Sezaryen bile çok zor olucak demiş doktor. Bence dikkat et
Sumeyra58 2bebekbirana benim kızım 20 aylik bende taşıyorum geliyo sariliyo kucağıma çıkmak istiyo onu nasil geri cevirym bana ihtiyacı var oda daha çocuk çünkü bazen çok fazla ağrılarım oluyo esimde kiziyo alma diye ama mecbur alıyorum Allah’ın izniyle birşey olmaz insallh 🤲
Beyzan 2bebekbirana bence çok anlamsız mnDoğu’da kadınlar doğuma kadar tarlada çalışıyor. 2 yaşında oğlum var 13 kg idi kucağıma alıyorum bazen yürümek istemiyor bazen yoruluyor bazen bir şey için tutturuyor.
2bebekbirana Sumeyra58 Ya benimki daha küçük dışarda kosuyo düşüyor falan dışarı çıktığımızda ben durduğum da elimi bırakıp gidiyor arabaların önüne fln elbet almak zorundayım ama komşum da tutturdu niye alıyorsun bırak diye inşallah bir şey olmaz olacağını sanmıyorum.
2bebekbirana Beyzan Bende Doğu da yaşıyorum ☺️ Ilk çocuğuma hamileyken koltuk vs bile kaldırdım son aylarıma kadar yürüdüm iş yaptım hiç aman şuram acır falan diye düşünmeden komşumun öyle söylemesi açıkçası zoruma gitti . Sırf hamileyim diye çocuğumu çayıra mı salayım.
Beyzan 2bebekbirana kesinlikle öyle bizim buralarda bir laf var boynuz keçiye yük olmaz diye bize de evladımız yük olmaz 😌
2bebekbirana HavvaK E iyi öyleyse demekki her zaman birşey olacak diye bir şey yok sizin oğlunuzda baya büyükmüş benimki daha çok küçük.
A_S_K 2bebekbirana Alıyorum 19 aylık kızımı, alacağımda. Yavrum o benim. Eskiler neler sırtlanırmış hiç bir şey olmazmış sakınan göze çöp batar rahatım bir şeycik olmaz.
2bebekbirana A_S_K Aynen öyle doğru. Sırf hamileyim diye yatıp uzanacak doğurmayı bekleyecek değilim.
CananAydn Bende 34 haftalık hamileyim 3 buçuk yaşında oğlum var. Gece tuvalete kucağımda taşıyorum, gün içinde gelmek istiyor alıyorum. Anlamadığı için insan birşey diyemiyor da Allah’ın izniyle bişey olmaz diye düşünüyorum 🙈
2bebekbirana CananAydn Hiçbirşey de olmaz cidden ben böyle erken doğum yaoan varmıdır diye sirmak için açtım postu ama görüyorum ki hiçbir şey de olmazmış zaten karnımın üstüne koymuyorum yan tarafım da taşıyorum çocuğu.
A_S_K 2bebekbirana İlkindede beklemedim valla. Halı bile yıkadım 37. Haftamda. Her yeri dip köşe giriştim. Mis ettim evi, sonra da doğuma gittim. Zorunlu sezaryendi. hiç bir şey olmadı bundada olmaz. Ben rahatım biraz bu konularda. Fazla kasamam. Hasta değil hamileyim sonuçta. 🤷🏻♀️
2bebekbirana A_S_K Bende ya doğurmadan 1 gün önce dip köşe bütün evi.temizledim gecesi de zaten sancım oldu bu yüzden doğumum da çok rahat geçti. Ağır kaldırmak yada çok hareket etmek hamileliğe zararlı değil tam tersi doğumu kolaylaştırır.
yaseminsezer Oğlum 2 yaşında 13 kilo 33 haftalık da hamileyim. Alıyorum tabi ki herkes alma diyor ama o da benim yavrum o da henüz bebek. Şimdiden en güvendiği yerden mahrum edemem ki onu. Zaten çoğunlukla farketmeden başına bişey gelmesin diye refleks olarak kucaklıyorum
2bebekbirana yaseminsezer Yani ewet öyle sonuçta daha küçükler düşerler birşey olur fln illa almak zorunda kalırsın. Sabaha kadar taşımıyorum ki zararı olsun en gazla 5 dkk kalıyor kucağımda.