""Biz taburcu olduk🥰 Tüm hamişlerin merak ettiği konuya geliyorum “doğum hikayem”🤰🏼 Tüm hamişlere kolay, sağlıklı bir doğum diliyorum, isteyenlere de Allah hayırlı zamanda nasip etsin inşAllah👶🏼
16.05.2021 günü sabah 5’te tuvalet için kalktım ve sık sık akıntım olduğunu hissettim (zaten oluyordu önemsemedim) Sürekli tuvalete gittim çünkü sızıntı şekilde su geliyordu (idrara yordum çünkü benim için hala doğum ufukta yoktu 40.haftaya kadar bekler diye düşünüyordum😅) Ve bildiğimiz üzere doğum suyu bardaktan boşalırcasına gelirdi tutulmazdı. O yüzden bu sızıntıyı doğum suyuna yormadım. Lavabodan sonra o suyun içinde pıhtı şeklinde nokta kadar kan gördüm ve doktoruma sordum, sızıntı olarak su geldiğini de söyledim. İstersen hastaneye geç nstye bağlasınlar dedi ama sancım ağrım yoktu. Bu arada o gün köydeydim, sakince kahvaltı ettim içimiz rahat etsin diye Ankara’ya döndük ve hastanede nstye bağlandım, sancı gözükmüyordu ve ebe muayene etti “1 cm açıklık var ama bu zaten var olan bir açıklık olabilir, bu su doğum suyu değil. Belki gece sancın başlar bilmiyorum” dedi. Eve gittim ama içimde kuşku kaldı ve artık bebişi yukarda değil aşağıda hissediyordum (normalde göğsüme doğru batardı)
Akşam erkenden uyudum uykumu aldım sonra gece 11-12 gibi kalktım, adet sancısı gibi kasıklarımdan gelen sancım vardı ama onuda üşütmeye yordum😂 Israrla inanmadım doğum yapacağıma yani. Bel ağrılarım da başladı uyuyup uyandım sürekli bu sırada sabaha kadar bu gelen sancıları yürüyerek karşıladım evde. Eşimi bilerek uyandırmadım olabildiğince evde sancıyı çekip sonra hastaneye gitme niyetim vardı ama sabah 7’de artık hem düzenliydi hemde şiddeti artmıştı (Hakkını yemek istemiyorum Tarçın yine beni hiç yalnız bırakmadı😅 O bana evde güç verdi sancım geldikçe ona baktım onu sevip onu düşündüm🙏🏻)
Sabah 7’de eşimi sakince uyandırıp doktorumu aradım hastanede buluşmaya sözleştik. Hastane çantamı, sırt çantamı aldık ve gittik. Dışarda doktorumla karşılaştım “hiç doğum yapcak haliniz yok Merve hanım” dedi, “bencede” dedim😂 36. Hafta benim hiç düşündüğüm bir hafta değildi nedense kendimi hep 40.haftayı görecek gibi hissediyordum. Bu arada sancılar hep aynı şekilde düzenli olarak devam etti. Odaya girdiğimde doktor muayene etti ve 3-4 santim açıklık olduğunu söyledi ben şok🙄 “Evet yatışını yapalım doğurursun bugün” dedi ve ben ağlamaya başladım😂 Eşim o sırada Tarçın’ı annemlere bırakmaya gitmişti hem yalnız olduğum için korktum hemde beklemediğim için şok içindeydim. Psikolojik olarak kendimi hiç hazırlamamıştım. Yatışım yapıldı, lavman yapıldı. Saat 9 suları sancılar artık inanılmaz sıklaştı ve artık dayanılmaz oldu, epidural çok istedim. Ama maalesef ebem trafiğe takıldığı için yanımda değildi onu bekleyelim dediler ve epidural takılmadı. (Ebemde taktırmayacakmış zaten gelse bile) Bu süreçler içinde eşimle sürekli koridorda yürüyerek (elini sıka sıka) nefes alıp vererek sancıları karşıladık. Hastaneye yatmamdan yaklaşık 2 saat sancıdan sonra doktorumla ebem geldi açılmam tamamlanmıştı ve yatağa yattım, yaklaşık 5-6 ıkınmadan sonra saat 10:10’da Mila kucağımdaydı. Resmen içimden bir balık gibi kaydı gitti❤️ Ve evet herkesin dediği gibi o an tüm acılarım sonlandı🥲 Kesi olmadı ama az bir yırtığım oldu onda da dışarda 3 dikişim var. Ebem ve doktorum “ne kadar hızlı oldu” dedi durdu. Doğumun sonlarına doğru da ben eşimi teselli edecektim çünkü benim sesimle onun ağlama sesleri karıştı hatta o hiç susmadı😂 Mutlu son ve biz artık 4 kişilik bir aileyiz👩🏼🤝👨🏿🦊👶🏼
Bence benim hikayem oldukça pozitif, 2 saat gibi bir sürede her şey olup bitti.
Önereceğim şeylere gelirsek;
Ben tüm hamileliğim boyunca en az 40 dk yürüdüm her gün. (Hatta iyi hissettiğim günler 2 saati bile gördüm) 1 gün bile yürümediğim gün olmadı. Bence kesinlikle açılmamın hızlı olmasının sebebi bu. Bunu deneyimlediğim için doğumdan sonra işe yaramış olursa herkese söylerim demiştim🙈 Bu yüzden kesinlikle aksatmadan yürüyüş yapmanızı öneririm🙃
İkinci olarak meryem ana otu kesinlikle işe yaradığını düşündüğüm şeylerden ikincisi. İnanmayanlar zaten yapmasın ama ben kesinlikle inanıyordum ve o açıldıkça benimde açılmam oldu doğumdan sonrada sudan çıkarttık kolay toparlanmam için( kayınvalideme vermiştim o duasını okuyup suya koydu ben hastanedeyken)
Hastane çantası listeme bakarsak iyiki her şeyi koymuşum (aklımda kalacağına valizde kalsın gerekirse geri aynı şekilde eve götürürüm diye düşünmüştüm) Eksik olacağına fazla olsun aklınıza gelenleri koyun (depend, düğmeli gecelik, terlik, müslin set, göğüs kremi ve gümüş kapak, çıkarken giymelik rahat bir elbise unutmayın bence en önemlileri)
Benden şimdilik bu kadar umarım merak ettiğiniz şeyleri yanıtlayabilmişimdir🙏🏻 Mesajlar derya deniz olduğu için sorularınızı göremicem, eğer sormak istediğiniz varsa bu posta yazabilirsiniz. Hepinize Mila ve benden kocaman öpücük🌸""