7 gün önce doğum yaptım, 35 haftalıkken perine masajına başladıydım.. Youtubeye yazın gösteriyor nasıl yapıldığına dair.. Önce 15 20 dk yürüdüm, sonra eve gelir gelmez perine masajı uyguladım hindistan cevizi yağı ile sürerek.. Bu masajı da 15 dk yaptım.. Kimi ben yapamadım vs, eşin yapsın falan deniliyor.. Hayır.. Aynayı koyun önünüze, dik oturun ve yapın ve hemen ardından ılık duş.. Dr um çok gurur duydu benimle, perine masajı uyguladığın çok belli dedi.. Ve gece birden sancım başladı 38+6da…sabaha kadar evde dolandım.. Hastaneye 11 e doğru gittik ve birden 4 cm açılmam olmuş… Doğuma dediler, 10 cm ye kadar açılma olması lazım doğum için, iki yürüdüm oda içinde, habire açılmalarım kolaylaştı, 8 cm de kaldım ve perine masajı yaptığım için Dr um ıkkın deyip doğurttu beni.. Normal oldu doğumum ve üzümlü kekimm Kızımız oldu elhamdülillah.. Dikişim yok denecek kadar 2 3 dikiş.. 1 gün kaldım ve dikişlerime pansuman için geldi de um ve halada tebrik edip iyiki perine yapmışsın dedi… Çok tavsiye ediyorum bu masajı.. Burdan çıkıyorum artık, happykidse geçtim 😂e anne olanlar happykidse geçiyor 😁Allahım hepinizin yardımcısı olsun, Sağlıkla kucağınıza alın inşallah ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️