Ugurbocegim bende pcosluyum. Doktorum çok uğraşmıştı benimle benden çok istiyor ve heyecanlanıyordu. Ama benim olmadı. (Vajinusmus ile de uğraşıyordum o sıralar çünkü) Düzenli adet olmaya başlayınca bile çok mutlu olmuştum ben. Size birkaç tavsiyem olacak ve arkadaşlarımın durumundan da bahsedeceğim.
Bazı pcos hastaları kiloları varsa özellikle yağ oranları fazlaysa kilo verince yağ oranları azalınca kendiliğinden gebe kalabiliyorlar. Bir çok arkadaşım öyle oldu.
Kardeşim belli bir kilo üstüne çıkınca hemen adet düzensizliği vs oluyor. Ama dikkat edince düzeliyor.
Soğan incir havuç kürü yapan arkadaşlarım da doktorsuz ilaçsız gebe kaldı. Ben hariç hepsi gebe kaldı beraber başladıklarımız. Ben hem düzenli yapmadım hem de malum sebepler. İncir kürü yaptığım dönemde o ara adetlerim de düzenli geldi.
Yumurtlama takibi yaparak da kalabilirsiniz.
Bir arkadaşım pcoslu zaten olmuyor diye adet gecikmelerini de önemsemiyor. O ara zaten doktora gideceğiz diye de takmıyor. Sonra hastaneye doktora gidiyor durumu anlatıyor. Doktor adetliyken test yapmamız gerek. Biz şimdi bir gebelik testi yapalım. Negatifse adetinizin gelmesi için ilaç veririz. Adet olumca 2. Ya da 3. Günü tekrar gelirsiniz hormon testleri için diyor. Betahcg değeri çok yüksek geliyor. Doktoru hadi gel bir de ultrason ile bakalım diyor ve dört aylık hamile 😍