Mucizemm0101 3 normal doğumdan sonra 4. Doğumda ne beklersiniz? Eşimi geçtim ben bile normal bekliyordum. Ne oldu? Spinal Sezaryen oldu.Planda yoktu ona göre hazırlık yoktu. 3 günüm doğumhanede geçti gir çık ve doğum 10cm de kaldı ilerlemedi 🤷🏻♀️ bebek asla aşağı inmedi kanala dahi girmedi. Ben de tecrübeliyim ebeler de tecrübeliydi.Bütün manevralar hareketler denendi neler yaptık yapıldı ama olmadı.Zaten tıbben bir sıkıntı olmadıkça “sağlıklı” bekleyiş de yaklaşık 3 gün.Şimdi oğlum 2,5 yaşında hala emiyor 1 kere ateşlendi başka bir şey yaşamadık. Son doğumum da beklenen günümden önce sancılandım ki doktorlar normal yaparsın aslında diyordu.sancıyı da anlamadım.eşimle bi gittik belim ağrıyor diye,ebe dedi 4cm filan olmuş sonra 6cm açılma hemen 8cm oldu dakikalar içinde.Doğum gene ilerlemedi rahimde incelme olmasından şüphelendim sezaryene girdim. Eşimin tek dediği sağlıklı olun hiç önemli değil.
Bu tamamen kadına bağlı bir şey.İkisini de tecrübe ettim ikisi de doğum şekli benim gözümde.Evet sezaryen bir ameliyat ama kesinlikle aynı zamanda doğum bence.Hele bi sağlıkla 9 ayı tamamlayın da, doğumun vaktini şeklini yerini konuşmak için çok erken daha.Kaldı ki acil bir durum olduğunda mesela benim öyleydi, eşime filan bakmadı doktorlar.