Betfer 10+6 yım doktor haftaya yapalım dedi acaba sizde ne zaman yaptınız kızçeler 😊 ense kalınlığı ölçülecekmiş kızlar zeka testi buymuş heralde
Denizyildizii Betfer zeka testi diye bişey yok cnm senin dediğin 2 li tarama down sendromuna bakacaklar ense kalınlığıda ona işaret. Ben yaptırmadım iki çocuğumda da nasıl yapıldığını bilmiyorum
Emine_kra Betfer zeka testi ikili test dedikleri oluyor canım 11.haftadan itibaren yapılıyor ense kalınlığı burun kemiği oluşumu varmı ilk aşamada bunlar bakılıyor daha sonra kan testinden bakılıyor.
Kubra3525 Betfer benim 10 güne çıkmıştı ama bizim bulundugumuz yerden kaynaklı kan ankaraya falan gitti arkadaşım 2 3 güne belli olmuştu
Betfer Denizyildizii bende bilmiyorum canım nasıl olduğunu . Bakalım bi rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin
Dilek94- Zeka testi diye tabir edilmesi gerçekten hiç hoş olmamış.Burun kemiği varlığı ve ense kalınlığına bakılıyor down sendromu için öncelikli 2 kıstas doktor gerekli görüyorsa ikili teste yönlendiriyor.
Pelinbyrktrlr Betfer zeka testi değil annr karnında bebeğin zekasını ölçen bir test yok😊. Bahsettiğiniz 2 li tarama testi. Bebeğin down sendromlu olma ihtimalini değerlendiriyor. Usg ölçümü yapılıyor bir de kan veriyorsunuz