Merhaba Annecanlar…
Bende herkes gibi bu uygulamayı daha hamile kalmadan kullanmaya başladım ve bir çok hikaye okudum her okuduğumda da gözlerim dolmuş ve etkilenmişimdir. Ben geç kaldım yazmak için aslında ama olsun. Anlatmalıyım.. 🥰
Evet gelelim hikayemize….
23 Haziran gece 2-3 civarı hafif ağrı ile uyandım. Kalktım bi lavaboya gittim kontrol edeyim bi belirti felan var mı diye. Az bi kırmızı akıntım vardı. Nişan herhalde dedim. Döndüm uzandım ama ara ara sancım devam ediyordu. Sonra yeniden kalktım evde dolandım biraz. Ardından eşimi uyandırdım. O da kalktı benimle beklemeye başladı. Saate de bakıyorduk 5 dk bir geliyodu ortalama olarak. Saat 5 6 gibi biraz daha şiddetlendi ama dayanılmayacak gibi değildi. Az az kırmızı akıntı geliyodu. Dedim tamam bebeğim geliyor. Eşim de ne yapacağını bilmez şekilde bana bakıyodu. Sonra dedim anneni ara söyle gelsinler. Ben yurtdışında yaşıyorum ailem yok. Annem ablam gelcekti pandemiden dolayı gelemediler. Yarım saat sonra geldi kaynana kayınbaba ve eşimin halası. Tabi heyecanlılar hadi hastaneye gidelim dediler, henüz değil dedim. O kadar ağır değilim sancım geliyor gidiyor.Belden ağrı girmeye başladı. Kahvaltı yaptım. Sonra duş aldım ve öyle çıktık evden. 12 gibi hastanedeydik. Eşimin halası benimle kalcaktı ona izin verdiler sadece hastanede. Kontrol ettiler 3 cm açılma vardı. Ultrasonla bakıldı bebeğin boyuna kilosuna genel durumuna herşey yolundaydı. Lavman yapıldı ve odama geçtik artık bekleyecektik. Odada sancı çektim 1 saat kadar belki biraz fazla. Her sancı geldiğinde çöküp ıkındım ve bi süre sonra bişe pat etti suyum geldi. İşin rengi değişti tabi kalkamadım o nası bi ağrı. Hemşirenin yanına zor gittim. Yeniden kontrol edildi 6 cm olmuş. Doğum odasına aldılar ve sanırım açılma hızlansın diye serum verdiler. Nefesimi kontrol edemedim ıkınamadım güçlü çok uğraştım ama yoruldum olmadı. Ebeler yağ döktüler sıcak pres yaptılar sonuna kadar da beklediler kesi atmamak için ama olmadı mecbur kaldılar. O arada kafası görünmüştü tabi. Kesiden sonra hissetmedim çok ,gelmiş miniğim 16:04 te doğdu. Göğüsüme koydular Allahım nası bir duygu anlatamam. O ağlıyo ben ağlıyom. Benim mi şimdi bu diyorum. Diğer işlemlere kadar benimle kaldı sonra aldılar giydirip doktorun yanına götürdüler kontrole. Bir süre daha bekledim orada sonra odamıza gittik 3 gün sonra evimize geldik.
Aslında her ayrıntısını anlatmak istiyorum ama okurken çok sıkmayayım. Anlatmadığım kısımlardan soru gelirse öyle anlatırım. Allahım herkese rahat doğum nasip etsin. Onca acı unutuluyo sonradan. İyi ki diyorsun… Hep pozitif düşünün rahat olun sakin kalın, Tüm hamişlere tavsiyemdir…
Sevgilerimle… 🍀