hayathayal şöyle bir durum var yatarak+ ayakta sağlık sigortalarında 1 yıl bekleme süresi var o süre içerisinde hamile kalırsan karşılamaz ama yenileme döneminde tekrar yaptırman gerekiyor o zaman karşılıyor masrafları bu poliçelerde baya yüklü çıkıyor hem doğum, hemde doğumdan önce ki kontrollerini kapsıyor ancak bu şekilde yararlanabilirsin poliçenden mutlaka yenileme yaptırman lazım bazı sigorta şirketleri hamilelik döneminde yapıyor demir hayat sigortası bunu araştırabilirsin hamile kalınca yapılıyor bu poliçe ama her hastanede geçmiyor onu araştırma yap birde ocak ayında demir hayat sigorta sadece benim kontrol masrafım 8 defa ve doğum için 6 bin tl gibi bir rakam istedi ve gittiğim hastane ile anlaşması yoktu ki kaldı ki zaten doğumdu kontrollerdi üç aşağı beş yukarı aynı fiyat tutuyor birde hastaneler sağlık sigortasından yararlanan kişiler için bindirin uyguluyor üstüne atıyorum benim poliçem yok 100 tl ise muayene ücretim 250 alıyor bu yüzdende sağlık sigortaları çok pahalı oluyor arkadaşım eşine yaptırdı ilk sene doğumu karşılamadığı için 6 bin tl gibi bir rakam ödedi acıbadem r gidiyordu eşi yenileme döneminde 11.000 tl çıktı poliçesi zaten 7 8 bin tl gibi bir doğum ücreti vardı hastanenin o yüzden tekrar yaptırmadı poliçeyi