Melekd Kızlar bugün doktora gittim. İkili taramadan bahsetti. Ben okuduğum yorumlardan vs. Pek yapma taraftarı değilim. Yapan varmı öneriniz nedir
Mom54544 Melekd Bende taraftarı değildim ama 2 li 3 lu yaptırdık eşim ve doktorum alt etti beni 😊zaten kan alındı ve ultrason muayenesi oluyo ekstrem bişey yokmus yani
busranr06 Melekd ben de yaptırmayacaktım fakat bugun doktorum yaptırmamı istedi usg + kan alımı bir şey yok zaten doktorunuz ilgili ve baştan savmıyorsa yaptırabilirsiniz derim
Nesityyy Melekd Bende yaptırmicaktim canım hatta post açmıştım bende ama eşim yaptırcan dedi hatta onunla beraber gittik hastaneye.. hatta içimde hep yaptırsam mi yaptirmasam mi diye Bi şey vardı şimdi iyiki yaptırmışim diyorum kendime..
gazetecianne Melekd ben yaptırdım bugün ense kalınlığını ve nazal kemik ölçtü korkulacak bişey değil çok şükür ikiz olduğu için kan almadı
mcansu ZumrutHanim 11-14. haftalar arası genellikle 12. haftanın içinde. Bende cuma günü gideceğim. İkili tarama ve ense kalınlığına bakılacak.
Nesityyy ZumrutHanim ilk başta ultrasonla bakıyorlar sonra kan aldılar.. ultrasonda Hersey normal çıktı daha kan tahlillerimi almadim..
EniseeM Allah korusun olumsuz bi durumda aldırmayı düşünmeyenlerin yapmasını doğru bulmuyorum,o yüzden ben yaptırmayacağım.Çünkü hamilelik sürecini kötü bir şekilde geçirmek istemem. Şahsen fikrim bu bilmiyorum yanlış da gelebilir size
ZumrutHanim EniseeM olumsuz durumlar neler ogrenmek icin soruyorum ben mesela koryonisite icin yonlendirildim
Masalminik EniseeM neden bu fikre kapildiniz. Çocuğunuz özel gereksinimli olacaksa kendinizi ona göre eğitmeniz ve hazırlığınızi ona göre yapmanız gerekmez mi? Özel bir cocugu diğer çocuklar gibi buyutemezsiniz her şeyi özel olmalı bana gore. Siz de üzülmek yerine ona hazırlık yapabilirsiniz bu surecte.
mcansu ZumrutHanim zekayla ilgili kalıtsal hastalıklar down sendromu vs gibi zeka testi diye de geçiyor. Kan alıyorlar onun sonucu biraz geç çıkıyor. Ultrasonda da ense kalınlığı burun kemiği oluşumuna vs bakılıyormuş. Bende bu hafta yaptırıcam.
Mom54544 Melekd Temiz çıktı canım ki temiz olmasa da bile yapacağım bişey olmazdı tedavi ile buldum bebeğimi zaten olumsuz olsaydı sonuç yinede bişey degistirmezdi
Nesityyy Melekd normal ultrason yaptılar bana canım valla ultrason normal çıktı kan tahlilimi almadim daha..
mcansu Bildiğim kadarıyla 2li taramada herhangi bir sıkıntı olmadıktan sonra üçlü taramayı çok gerekli görmüyorlar.