Merhaba sevgili anneler, cok şükür ben de doğurdum ama bayaa erken 🙈23+1 de amniyon kesesinde yırtılma +suyun gelmesi+rahim ağzı kısalığı şikayetleriyle hastaneye yatisim yapilmisti. 1 hafta boyunca cesitli antibiyotik, ciğer geliştirici, kan sulandırıcı tedavilerini aldım. 1 haftanın sonunda cumartesiye günü ultrasonlä muyenem oldu, enfeksiyon değerlerim 0, herseyim olabildigince normal gidiyordu. Suyumda azalma vardı ama doktorum artik hep yatma odada biraz yürüyebilirsin vs demisti, hatta haftaya beni eve yollamayı düşünüyorlardı. Maalesef ki bir gün sonra yani pazar günü Nst sırasında bebeğin ve benim kalp atışımızda aşırı yükselme oldu.bebek 190 ben 140 lardayim. Ebe ateşimi bir ölçü 38 derece😳 ben saka yapıyorsun demeye kalmadan 5 dakika sonra 38.3 derece daha sonra 38.5 derece oldu. Ama bende ateş ve enfeksiyona dair dışarıdan hicbir belirti yok nabız yüksekliği hariç. Hemen serumlar takıldı, antibiyotik ve ateş düşürücü yapıldı. Doktorum 12 saat beklememizi belki antibiyotigin ise yarayacağını söyledi. Malesef ates düsürücünün etkisi tam geçmeden 4 saat sonra tekrar 38.2 ateşim çıktı. Bu sefer sadece ensemde ve kulaklarımda yanma hissim oldu. Doktorum daha fazla bebegi de yormamak ve enfeksiyonun de bebege geçişini önlemek adına acil sezeryana karar verdi. Bu sırada yapilan ultrasonda bebekte hiç su kalmadığı tespit edildi 😳 ve merhaba doğum kasılmaları. Sezeryana giderken düzenli doğum sancıları başladı. Neyse ki yarim saatte bütün ekip toplandı, anestezi ve yenidoğan yoğun bakım ekibi hemen sezeryanla bebeğimi aldılar. Sezeryan doğurmak isteyenlere buradan sesleniyorum, aklınız varsa normal doğurun kardeşlerim. Başka da birsey söylemek istemiyorum. 🙈
Oğlum 720 gram 33 cm le dünyaya geldi. Haftasına göre kilosunun çok iyi olduğunu söyledi doktorlar. Maalesef kendi kendine nefes almayı beceremediği için solunum cihazıyla destek alıyor, cok şükür ki ekstra oksijene ihtiyacı olmuyormus. Bebeğimde de enfeksiyon belirtileri olduğundan antibiyotik tedavisi veriliyor. Kalp dolaşım sistemi normal ve stabil seyrediyor çok şükür. Oğlumu gördüm, elini tuttum bugün miniminnacık 😍 hemşireler istediğim zaman gidip bebeğimi görmeme izin verdiler, ona şarkı söyledim, onunla konuştum. Önce Allah’a sonra yoğun bakım personeline havale ettim odama döndüm. Malesef sütüm gelemedi dünden beri, onun için makinayla 3 saatte bir sağma yapıyorum ama henüz gelmemiş olmasını normal buluyorlar. Duygularım karma karışık, bir yandan doğum sonrası rahmin toparlanma sancılar bir yandan dikiş sizlaması, gaz sancısı, sütün gelememesi bir yanda aklım fikrim oğlumda.. Herşey Allahtan kızlar dua edin hep.Sütü getiren önerileriniz varsa cok makbule geçer. İnşallah bütün anneler ZAMANINDA sağlıkla bebeklerini kucağına alır 🙏