Bebek9898 şimdiiiii anlatıyorum hahaha 😝 ben ilaçsız adet olmayan biriyim. O derece yani. O yüzden de yumurtlama göremiyordum. Başladım testlere 79 gün yumurtlama görmedim. Tabi bunu hiç kesmeden test yaparak anlamadım. Bazı testleri yumurtlama sandım🤦♀️ Testi bıraktım bekledim ama hamile değildim. O test yapmadığım aralıkta da yumurtlama olmamıştır çünkü olmuş olsa adet olurdum. Şimdi yaptıklarıma gelelim.
BİRİNCİSİ; gebelikten önce folik asit kullanmaya başladım. Yanında d vitamini de kullandım. D vitaminim düşük olduğu için düzenli kullandım. Bu ikisini aynı zamanda 3 ay düzenli kullandım. 3. Ayda zaten hamile olduğumu öğrendim.
İKİNCİSİ: incir kürü yaptım. İbrahim Saraçoğlunun. 7-8 inciri yıkadım ortadan ikiye elimle kopardım. 700 ml kadar suyu kaynattım. Kaynayınca incirleri içine attım. Ağzını kapatıp altını biraz kıstım. 15 dk sayaç açtım. 15 dk sonra altını kapattım. Ilıyınca suyunu süzüp hepsini içtim. Çok güzeldi tadı🤩 ben bunu 16-17 gün kadar yaptım. 25 gün yapın diyor ama kilo aldığımı fark ettim bıraktım. Bide adetin 7. Günü başlanıyor sanırım. Ben adet olmadığım için ( bazen bende leke gelir. Kahverengi. Bu baya yoğun gelmişti bende adet olcam da olamıyorum sökülmüyor heralde neyse hadi bunu adetten sayayım dedim.) Lekenin 7. Günü De küre başladım.
ÜÇÜNCÜSÜ: bir masaj var YouTubeda. Ebru Ceylan yaz. Adet söktürücü bir masajı var onun. Onu adetliyken yapınca yumurtlama tetikliyormuş. Bende lekeyi adetten saydım ya kendimce😂 heh işte leke gelince başladım masaja. Öyle çok sık yapmadım yapsaydım daha iyi sonuç alırdım bence. Günde 4-5 kere yapın diyor ben 1-2 kere yaptım. Sonra leke kesinlince masajı bıraktım. Yani adet bitince bırakıyorsun. Adetli olduğun sürece yapıyorsun. Benimde 7 gün kadar sürmüştü masajı bıraktım. Testlere tekrar başladım. İncir kürüne başladım tabi. Dedim ya kürü 16-17 gün kadar yaptım diye. Sonra bıraktım bir kaç gün sonra çat yumurtlama gördüm 😍 ben şok ilk defa oldu. Allaaah dedim değerlendirdim öncesi sonrası işimi garantiye aldım. Bütün günleri eksiksiz tamamladım. Bekledim 17 gün sonra test yapmak için gün saymaya. Ama o ay olmadı. 17 gün dolmadan daha yumurtlamanın 6. Günü adet oldum. Çok şaşırdım ilk defa ilaçsız da adet olmuştum üzüldüm biraz. Madem adet oldum dedim tekrar masaja başladım. Adet bitene kadar mesaj yaptım. Adetim bitti hemen başladım testlere. Bu sefer incir kürü yapmadım da inciri her gün 1-2 tane yedim. Çünkü emin olamadım incirden mi masajdan mı yumurtlama oldu bilemedim. Belkide folik asitle d vitamini iyi geldi çünkü yumurta kalitesini artırıyormuş bu ikisi aynı anda kullanılınca. Sonra adetin 20. Günü yine yumurtlama gördüm. Bu sefer stres yapmadım ilke yapmıştım ilk defa yumurtlama gördüm ya ondan. Bu 2. Yumurtlama da bebiş geldi çok şükür. Hamile kaldım yani😍 bütün yaptıklarımı anlattım canım. Uzun ama inşallah yaparsın işine de yarar 🙏😍❤️