2 şubatta 39. Haftam bittiğinde doğum yaptım . Normal doğum planlamıştım ama suyum bittği için mecbur sezeryan oldum. Hiç istemiyordum çevreden duyduklarım beni hep etkilerdi. Sezeryandan sonra toparlanman uzun sürer, göbeğin kalır , sütün gelmez vs. Ama çocuğumun sağlığı herşeyden önemliydi tabi ki. 2 şubat sabah 7.30da hastaneye yatışım yapıldı. 7.45de anestezi uzmanı geldi belinden bi iğne yapıcam dedi yan uzandım hiç bişe hissetmedim. 8de ameliyathaneye gitmek için sedyeye alındım bacaklarıma yavaş yavaş sıcaklık gelmişti. Tam uyuşunca önüme perdeyi çektiler. Doktor karnını hissediyo musun diye bakcaz şimdi dedi o ara bişeler sürüyo sandım meğer kesmiş bile 😂 8.25 de bebeğim kucağımdaydı. O kadar hızlıydı ki hiçbişe anlamadım harika bi duygu tabi ki tarifsiz 😍 sonra odaya çıktım sezeryandan sonra sütün gelmez hurafesi de yalan çıktı. Bebeğimi hemen emzirdim. Öğleden sonra hemşireler beni yürütmeye geldi gazım da hemen çıktı hiç zorlanmadım ayağa kalkınca da gayet iyidim biraz karnımda ağırlık var gibiydi ama ağrım yoktu . Ertesi gün bebeğimi de kucağıma alıp eve gittim duş aldım kendim giyindim 😅 yani demem o ki her duyduğunuza inanmayın moralinizi yüksek tutun. Sezeryan harika bişe bence 😍 (bu arada dikişim yapışma dikiş oldu) Gelelim sezeryan göbeği meselesine. 54 kilo hamile kaldım 68 kiloyla doğuma girdim. 14 kilo almıştım yani. Doğumdan eve gittiğimde 6 kilosu gitmişti. 1.ayın sonunda 10 kilo gitti 2.ayın sonunda kendi kilomdaydım. Göbeğim de eskisi gibi dümdüz. Pilates hocasıyım illa ki etkisi vardır ama doğumdan 3 ay sonra egzersize başladım çoktan gitmişti göbeğim. Bence hamileyken egzersiz yapmanızın sonrası için daha çok faydası oluyor. Çok uzattım kusura bakmayın 😅 herkes kolay bi doğum geçirir ve bebeğini sağlıkla kucağına alır umarım ❤️