Garfield06 Elfida92 1 hafta gec git canım. Hem daha net duyarsiniz. Haftan cok kucuk oldugu icin vajinal muayene yapiyor doktor. Ama 7 haftadan sonra artik bi problem yoksa karindan bakar.
Hhrjk Elfida92 canım benim ben de yurtdışında yaşıyorum. İlk haftalar bebeği karından görmek çok zor olduğu için ve bunun dışında rahimde kanama var mı, kist var mı, fibroid var mı ya da benzeri problem oluşturabilecek şeyler var mı diye alttan bakması daha iyi. Bundan sonraki mıayenelerin ne sıklıkta olacak bilemiyorum ama 10. Haftadan sonra artık karına geçer. Tabi doktordan doktora değişiyor. Ama yine de ilerleyen haftalarda senin sıkıntını da göz önünde bulundurur
VeraVrea Elfida92 karından yapmaları lazım. Doktora neden vajinal istediğini sorun. keseyi bile karından bakmıslardı besinci haftada..
Nelmali Elfida92 daha küçük olduğundan net görmek için yapıyorlardır benim de 7.haftada gazdan göremediği için yapmıştı kendinizi sıkıp kasmazsanız hissetmezsiniz bile bu kadar büyük bir olay değil hamilelik öncesi de çok yapılmıştı bana hiç zarar vermedi acı olmadı hatta karından yaptıklarında net görüntü için bastırdıklarında ağrı daha fazla oluyor
paradiseeeeee Elfida92 sana denk gelmiş doktor normalde bakılmıyor çatı muayanesi bile ol adım ben düşün 39.4 olmama rağmen şansına senin artık
Kuben Arkadaşıma oldu, kuzenime oldu, komşuma oldu diyenler, düşüklerin sebebinin vajinal muayene olduğundan nasıl bu kadar eminsiniz. Doktor mu söylemiş, yoksa kendi çıkarımları mı ?
milena11 Elfida92 doktordan soktora çok değişiyor ya 27 haftalık hamileyim daha 1 kez vajinal muayne olmadım.
Zzozan secoz çocuk doğuran tüm tanıdıklarım bunu söylüyor bir de kese asagidaysa düşük tehlikesi varsa yapılmaması gerek ki sırf bunun için cinsel ilişkiyi yasaklıyor doktorlar
secoz Zzozan zaten kese aşağıda ise o hamilelik sağlıksızdır her türlü düşük riski vardır. Sadece vajinal usg ile düşmez doktorlar çubuğun hepsini sokmuyor zaten 15 cm çubuğun 3 4cm sokup bakıyor
Zezeeeyyldrm Elfida92 inan bende nefret etmiştim ilk gebeliğimden dolayı her gittiğimde kadın vajinal bakıyordu doktordan doktora değişkenlik gösteriyor kimisi vajinal her seferinde bakar ilk zamanlar kimisi hiç bakmaz doğum zamanına kadar.
Aysen3434 Elfida92 sadece ilk zmanlar ultrasonda bebegi goremedikleri zaman alttan muayene ediyolar, gorebilmek adina. Eger simdi ultrasonda kalp atisi duyarsa bakmaz alttan, duymassa yine bakar. Ztn sonrasinda alttan kontrole gerek kalmiyor hep karnimiza bakiliyor. 😊 ki bence artik gorunur ultrasonda. Buyumus oluyor epey
1prens_annesii Elfida92 yeni haftalar içerisinde olduğunuz için yapıyorlardır. Kalp atışını duymayabilirler yine bakabilirler ama sen istemezsen biraz daha durup gidebilirsin benim 6 haftalıkken kalp atışı oluşmamıştı 8 haftalıkken gitmiştim vajinal muayene istememiştim.
Lavininannesi1 Benimde kalp atışı olmak üzere alttan bakıldı çok şükür bir sıkıntı yaşamadım ultrasonda kendini göstermiyordu alttan bakınca görüyorduk daha sonra düzene girdi zaten
AhahHbzhz Elfida92 6+3 De vajinal ultrasonla kalp atisi duydum ondan sonra bidaha vajinal ultrason yapmadı ama kalp atisi duyana kadar 3 kere yapılmıştı
sosi5 Ilkayy yok yok hayir kimseyi küçük görmek haddimize değildir bu hayatta sağlıkçı misiniz diye merak ettim o kadar net söylediniz ki doktorunuz size alttan muayene olunca düşük riskinin arttığını mi söyledi lutfen internetten de bakın böyle bi sey yok kimseyi yanlis yönlendirmeyin hic bi doktoru da zan altında bırakmayın bilginiz olmayan konu hakkında da cok net konuşmayın bizlerle huzur içinde yaşamaya çalışın sanki boşa okumuşuz gibi toplumda kulaktan dolma bilgilerle insanlari yöneltiyorsunuz!
Ilkayy sosi5 örnek verim ozaman canım ben sana. Benim Arkadaşımı doktor hep Altan muhane etti 12 haftada. Kanama geldi incitmiştir vajina diye aldırış etmedi akşamı bebek düştü. Başka doktora gitti açılana olmuş zorlanmış dediler. Ben yaptırmıyorum yaptırmak isteyen yapıştıra bilir ben. Birkere iki kereden bahsetmiyorum devamlıdan bahsediyorum
sosi5 Ilkayy anlıyorum ama devamlı olunca da sikinti yok aslında spektulum harici vajinsl ultrason aslında uyanmaz cunku cok kasilmaz gebeler normalde birde şöyle düşün arkadaşının bebeğinin maalesef ki düşeceği varmış hani vajinal usg sonrais kahve kanama beklenir normal karşılanır icerde bekleyen kandır cunku o anlatabildim umarım
Nurhanimm Elfida92 cok ilginc alttan bakan doktor rastlamadim riskli durum olursa bakilir oda gozle degil zsteb aparat takiyolar parmak gibi o sekildr bakiliyo ekrandan
angime Elfida92 bence bu hassasiyetinizi yenmelisiniz. Sonuçta söz konusu sağlık olunca vajinal muayene kaçınılmaz oluyor hamilelik dışında da. İlla ki vajinadan bakılacak he gebelik kontrollerinde kimisi hiç bakmıyor ama bu duruma gebeye göre değişiyor. Yani doktorun da bir bildiği olduğunu düşünüyorum. Gebelik olmasa başka bir sorun için doktora gitseniz yine bakılacak.