Deryaerbil Arkadaşlar , Haşimato rahatsızlığı olup gebelik sürecini güzel atlatanlar var mi ? Hangi ilaçları kullanıyorsunuz ? Selenyum kullanıyor musunuz ?
lentil Deryaerbil haşimato tiroit hormonunun az çalışması değil mi? Doktor bana da haşimato demişti de. Kaç çıktı tsh ve t4
Melikemreclk Deryaerbil Merhaba benimde troid hornonum bu 2. Ayda çok yükseldi 20 lere çıktı düşürmeye çalışıyorum hafta sonu 75 ml ilaç alıp hafta içi 50 ml alıp iki haftada bir kontrole gidiyorum ama bu troid hormonları gebelik tebcok oynayan bişey die biliyorum
Sifa0033 Deryaerbil haşimato rahatsızlığım var. Gebeliğim boyunca asla sorun yaşamadım canım. Selenyum gibi de takviyeler kullanmadım. Ama doktorum 3 ayda bir tahlil yapar bakardı tiroit değerlerime
Deryaerbil lentil normalinde öyle ama benim tiroidim hem hızlı çalışıyor hemde Haşimato poİtif çıkıyor . Daha önce gebe kaldınız mi
lentil Deryaerbil daha önce düşük yaptım. Bu ilk gebeliğim ve haşimato çıktı. İlacı düzenli kullanmaya çalışıyorum. Düştü şükür. Kaç çıktı peki tsh değeriniz
ddiilleekk Deryaerbil ben😊🙋 hasimato başlangıç aşamasında hipertiroidi olabiliyormuş . Başta teshisim yanlış konuldu, cocuk yapmama izin verilmedi falan ama sonrasinda hasimato olduguma karar verdiler. Takipteyim ilac kullanmiyorum hamileyim😊
Kimyon Deryaerbil benimde sizin gibi hamilr kaldıktan snr 25 mg ilaç kullanmıyorum çok şükür rahat bir hamilelik geçiriyorum
lentil Milenka benmde 7.95le başladı son kontrolde 4e düşmüştü bu ay tekrar kontrolüm var bakalım kaça düştü. 75mg levotiron kullanıyorm
kedidirokedi Deryaerbil anti tpo yüksek çıkarsa haşimato hastalığı var demektir 8 yaşımdan beri haşimato hatasıyım değerlerim normal bir sıkıntı yaşamadım
Ferdane-1989 @Deryaerbil bende 5 yil gibi bir suredir hizli calisan troid hastayim suan hamilelikte daha da hizli calismaya basladi levotiron 150 ve 100 mg kullaniyorum heray dr kontrolundeyim
ctakkk Deryaerbil ben haşimeto hastasıyım anti tpo 704 çıktı dr kontrolunde 125 levotiron kullanıyordum ve bir ay sonra gebe kaldım şuan 11 haftalık gebeyim. Her ay dahiliye kontrolü oluyorum. En son gittiğimde 175+ 25 mg yarısını kullanıyorum şuan. Ama gebeliğim çok şükür sağlıklı gidiyor. Gebelik düşünüyorsanız dahiliye dr belirtin ona göre ilaç dozunuzu ayarlayacaktır.
lentil ctakkk peki her ay anti tpo nuza bakılıyor mu. Ben ilk başta endokrine gitmiştim orda bakılmştı. Daha sonra devlette dahiliyeye başladım sadece tsh ve t4 e bakılıyor. Tiroid antikorum çok yüksek çıkmştı
MeltemLondon Londradan selamlar bende hasimato hastasiyim 50 mg gram troid ilacı kullanıyorum.Burada cok ilgilenmiyorlar maalesef o yüzden çok korkuyorum.Anti TpO değerim 250 bir sorun olur mu acaba bebeğe😔
ctakkk MeltemLondon onlar düşmüyorsa siz düşün triod çok önemli gerçekten benim gittiğim her dr bebeğin zekalı olsun sorunu olmasın istiyorsan içeceksin diyor
Milenka lentil ne kadarlık oldu hamileliğiniz biz 27+5 deyiz. Benim ilk ayda düştü. İlacı aç karna aldıktan sonra bir saat sonra kahvaltı edin ve dört beş saat başka bir ilaç yada vitamin almayin
Milenka lentil ve bende en baştan beri 100 mg levotron kullanıyorum her ay kan veriyorum dozunda aynı hiç değişmedi
lentil Milenka şuan 14+0 dayım. Zaten öyle yapıyorm sabah 5 te kalkıp hapı içip tekrar uyuyorm. İlk ay 50 mg la başlamştık 4e düştü bu ay 75 kullandım bakalm perşembe göreceğim belki 2 ye düşmüştür artık