Merakettiklerim Merhaba :) Doktorumuz rutin kontrol kapsamında 6. Aya girmeden bu testleri istedi bizden. Hemogram dışındakilerin ne olduklarını bilen var mı ?
Muratnannesi Merakettiklerim açlık kan şekeri Tokluk kan şekeri Kan sayımı Hemoglabin a1c ortalama kan şekerin 3 aylık
Austosprensi_ Merakettiklerim aclik kan sekeri tokluk kan sekeri seker yukleme icin bende bu hafta yaptircam
Merakettiklerim O zaman sabahtan aç gidip açlık için ve HBA1C için kan vermek gerekli, sonra da yemek yiyip tekrar girmek gerekli sanırım ? 🤔
serenty_123 Merakettiklerim şeker yüklemesi yapılacak önce içmeden açlık için kan alınacak sonra içinde 1 saat sonra tokluk olarak alınacak ben 75 lik yaptırdım 3 kez kan verdim 1 er saat arayla
Merakettiklerim serenty_123 Aa bildiğimiz şeker yüklemesi testi mi yani, hiç de o şekilde belirtmedi bize doktor 🤨
serenty_123 Merakettiklerim kaç haftaliksiniz yanlış yönlendirmiş olmuyayim bi daha ki kontrol 1 ay sonrasına olacağı için belki şeker yüklemesi önermeden önce rutin kontrol istemiştir bazı doktorlar önermiyor yüklemeyi oyuzden
Merakettiklerim Testleri yaptırdım, Normalde buraya böyle şeyler atıp sormanın manasız olduğunu düşünürdüm ama bir sıkıntı yoktur değil mi ya, değerlerin bu kadarcık oynaması gebelikte normaldir herhalde 🤔
Merakettiklerim serenty_123 Bir açken bir de tokken alındı ama öyle şekerli şeyler yiyip gel felan denilmedi. Sadece kahvaltı yapıp iki saat sonra gel dediler. Düşük çıkmasını da hiç şekerli şey yememiş olmaya bağlıyorum, bakalım ne diyecek doktorumuz 🤨
serenty_123 Merakettiklerim rutin kontrol olmuş iyi olmuş bence şeker yüklemesi insanı baya bi zorluyor umarim sizde gerek kalmaz