Zynpkzm kilo almasını istiyosaniz bebeğin hamileligin ilk 3 ayindan sonra her gününde 3 er dörder tane yiyebilirsiniz. 1 bardak sütle. ben çok kilo alsın istemediğim için son haftalarda yemeye başladım. bebegimin kilosu da normal sayılır. etkisini gösterip göstermediğini doğumda göreceğim insallah çünkü doğumu kolaylaştırıyor ve "ıkınma" dediğimiz "sancı çekme" dediğimiz süreleri oldukça kısaltıyor. doğumdan önce de bebeğin hormonal dengesini düzenliyor, normale uygun bir şekilde gelmesi için yani başı aşağı durması için, eğer dönmemişse dönmesi için, eğer sancın yoksa sancı olması için hep büyük destek oluyor. 3 hafta önce sadece çatlak ağrıları ve rutin islerden kaynaklanan yorgunluktan başka bir şikayetim yoktu. ama hurma yemeye başladım 3 hafta kadar önce, 2 güne bir kasılmalarım oluyor. neredeyse her iki günde bir ağlıyorum bu sefer geliyor galiba diye. ilk başta olan kasılmamdan sonra 3 4 gün olmadı. sonra her 2 günde bir duş almasam rahatlayamayacağım kadar bel agrisi kasık ağrısı rahim ağrısından oluşan sancı çekmeye başladım. ve son 4 5 gündür her gün rahmim ağrıyor geceleri uykumu bölecek kadar. karın kasılmalarım oluyor. sertleşiyor. kısacası doğuma hazırlıyor. etkisini hemen değil ama mutlaka ve mutlaka gösteriyor. 38. haftadan sonra günaşırı aklınıza geldikçe yiyin suyunu kaynatıp için. ben belki haftada 400 gramlık 4 5 paket bitiriyorumdur. saymiyorum artık. eşimde yiyor benimle ve onunda sindirim sorunları çözüldü. her derde deva ❤❤