Öncelikle Rabbim bekleyenleri hayırlısıyla sağlıkla kavuştursun, olmayanlara da hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲 doğuma daha iki haftamız olmasına rağmen en başından beri hissiyatım oğluşumun bayrama sürpriz yapacağı yönündeydi. Öyle de oldu, arefe günü geldi oğlum annesinin sözünü dinleyip 🤭 gün içinde çok hafif bel ağrıları hissediyordum son sahurdan sonra saat 4 civarı suyumun gelmesiyle birlikte sakinliğimi de korumaya çalışarak duşumu alıp 5e doğru hastanenin yolunu tuttuk. Gittik nst takibi yapıldı bebeğin hareketleri normaldi sancılarım çıkıyordu. Muayenede ebe 4-5 cm açılmam olduğunu söyledi. Ben çok şaşırdım çünkü hiç sancı diyebileceğim Bi durumum yoktu. Başladık beklemeye ama yatağa nst ve muayene dışında hiç girmedim. Eşimle beraber hep yürüdük koridorda, merdiven indik çıktık, Pilates topu alalı 3 4 gün anca olmuştu ama o sürede hep önerilen hareketleri yaptım, hastanede de yaptım. Özellikle sancılar geldikçe derin nefesle birlikte harika işe yarıyor. Yürüyüş aşırı düzenli olmasa da hamileliğim boyunca yapmaya çalıştım. Özellikle son haftalarda baya artırdım yürümeyi ve buna merdiven inip çıkmayı da ekledim. Ahududu yaprağı çayı da içiyordum son 1 haftadır. Yani yapamadığım Bi perine masajı vardı tek pişmanlığım o oldu zaten. Çok şükür açılmalarım çok hızlı ilerledi. 8 8 buçuk gibi sancılar iyice yoğunlaşmaya başladı yürüyerek ve Pilates topunda zıplayarak karşıladım o sancıları da. Açılmam 9 cm falan oldu ama bebeğin kafası biraz yukarda dediler ama ıkınmayla gelir dediler biraz önden ıkındırmaya çalıştılar beni. İlk doğumum olunca ıkınmayı pek beceremedim o an biraz korktum başaramayacak mıyım diye ama sonra Bi güç geldi dualarla Allah a yalvararak var gücümle bebeğimi itmeye çalıştım. Zaten anladım ki o ıkınma sende doğaçlama ortaya çıkan bişey. Hissiyat çok önemli kendini dinleyebilmek bebeğine kavuşmak için emek vermek çok güzel. Ve olayları akışına bırakmak o kadar etkiliyor ki.. İlla normal doğum olsun diye kasmadım hiç kendimi ama hep dedim ki Allah ın izniyle yardımıyla bir sıkıntı olmadığı sürece normal istiyorum dedim doktorum sorduğunda. Doğum gerçekten herkese özel bir olay ama burada saydıklarım gerçekten etkili oldu bende özellikle hareket. Zaten o sancıları yatakta karşılamak o kadar saçma ki. Ayaktayken yer çekiminin bile desteğini hissediyorsunuz. Çok şükür sonra iki üç güçlü ıkınmayla oğluma kavuştum. En güzel bayramım oldu benim. Rabbim herkese kolay doğum nasip etsin, sorunsuz sıkıntısız evladına kavuşmayı nasip etsin inşallah 🥰🥰