freuze ya epeyde buyukmus, eminim cok zor zamanlardir. Demek sizin normalde rahim agzi kisaliginiz varmis. Hic sikayetler varmiydi? 22. Haftaya kadar biranda mi oldu? Bende cok korkuyorum o durumdan. Hep aklimda ya rahim agzim kisaysa diye hic is fln yapmiyorum kendiimi yormamaya calisiyorum.
Cin2 ve cin3 oldugunda rahim agzi kanseri oncesi evrede olmus olunuyor. Ve rahim agzinda ki bozulan hucreleri leep denen yontemle trasliyorlar veya konizasyon denen yontemle daha buyuk parca cikariyolar ve bunlarda rahim agzi yetmezligine neden oluyor. (Konizasyon leeple ayni mantik ama konizasyonda daha buyuk parca cikiyor) Ve serklaj atiliyor surekli yatiyorsun ve riskli bir gebelik olusuyor. Bence yaptirman gerek dese bile dr mutlaka baska doktordan da gorus al.. Bu hpv bazi dr lar icin para meselesi. Burada bir yorum okumustum cin1 i leep yapmis doktoru ama cin1de asla yapilmiyor hele gebelik dusunen biriyse. ben 2. Kez kolposkopi olmaya gittigimde gebelik suphem vardi. Dr dedi ki kan testine gore yapalim bozulur gebeligin eger hamileysen.. sonrasinda aratirmistim 2. Trimesterde yapilabiliyor sanirim.
Ama yine de kolposkopiyi suan yaptirsan cin1 cin2 vs gelmis olsa bile gebelikte leep yapilacak mi o onemli? Gebelikte bu cinler pek ilerlemezlermis. Bilmiyorum ya bu isler cok karisik gercekten. Zaten rahim agzi kisaligi olusmus bide simdi kolposkopi yapmaķ fln iyice gerer insani. Doktorun kim buarada? Hpv yi takip ettigin kisi normal jinekolog mu, onkolog mu?