Hamileliğimi öğrendiğim günden beri burada pek çok şey okudum. Kimi zaman annelerin gün odasında şaşkınlıklar yaşadım kimi zaman doğum hikayelerinde kayboldum. Sezeryan isteyip doktoruma gidince dile getiremiyordum. Doğum şekli konuşmamız sürekli ertelenip duruyordu.. 37+5 kontrolümde doktorum gereken muayeneyi yaptıktan sonra oturup konuştuk kendisi normal doğumu destekleyen bir hekimdi.. kontrolde benim çatı kemiğimde 2-3 noktada darlık oğlumun boynunda iki tur dolanık kordon çıktı.. doktorum bunların normal doğuma engel olmadığını sadece biraz daha zor olabileceğini anlattıktan sonra ben sezeryan isteğimi dile getirdim.. bu tip sorunlar olmasa beni ikna edebileceğini söyledi ama şartlar ortada olunca 12 Mayıs 2021 tarihine Sezeryan için gün aldık. Yani benim bayram şekerim arife günü sabah geldi 😍😍😍 kan aldırırken fenalık geçiren damar yolu denince eli ayağına karışan ben oldukça sakin bir şekilde hastaneye gittim annem ve eşim ile odamıza yerleştikten sonra hemşireler tek tek gelip gitti nst takibim yapıldı derken 10:20de beni gelip odadan aldılar 🥰 ameliyathane kapısından girip ailemi geride bırakınca inanılmaz heyecan yaptığımı aslında ne kadar korktuğumu farkettim 🥺 ama bunu onlara asla yansıtmadım oysa ki ellerim soğukta kalmış gibi titriyordu 😬 ilk kez ameliyathane görmüş biri olarak çok tedirgindim ama ameliyathane ekibi şahaneydi ☺️ Anestezi doktorum yapacağı her işlemi tek tek anlattı karşımda duran hemşirem benim hem elimi tuttu hem vücudumda hissedeceklerimi söyledi.. önce lokal anestezi ile sırtımda iğne yapılacak alan uyuşturuldu biraz sıcaklık ve orada şişme gibi bi his oluştu sonra spinal iğnesi yapıldı asla hissetmedim bacağımda elektrik çarpmasına benzer bir his sonrasında sıcaklık başladı sanki biri ısıtıcı açmış gibiydi 😀 daha sonra beni yatırdılar başımın altında yastık vardı önümü kapattılar anestezi doktorum yanıma oturdu sonda takılacağını ama asla hissetmeyeceğimi söyledi ben çok korktum 2 dk sürmeden takıldı dedi ve sıfır his ☺️ Ameliyatın birazdan başlayacağını söyledi bi baskı hissedeceğimi göğüs altında ve o baskıyı hissettikten 2 saniye sonra elimi tutan hemşirem aaaaa saçları var dedi daha sonra bir diğer hemşire gözünü de açtı dedi ve bi ağlama sesi ile doktorum yukardan oğlumu gösterdi inanamadım benim olduğuna ellerini uzatıp bana gelmek istedi gözümden akan iki damla yaştı ama kalbimden bir çağlayan aktı 🥺 daha sonra oğlumu yanağıma getirdiler ve o kadar şanslıydım ki yukarı gideceği küvez daha gelmemişti oğlumla 5 dk boyunca temasta kaldık 😍 oğlum gittikten sonra bana sakinleştirici yaptılar ben uyuduğumu hatırlıyorum o arada dikişlerim bitmiş beni hasta yatağına alırlarken uyandım 😊 odama gittikten sonra da oğlum geldi ama solunumda minik bi sıkıntısı olunca 2 saat oksijen aldı şükür daha sonra bir sorun olmadı 😇 karna bastırma işlemi birkaç defa oldu ama hepsi uyuşukken olduğu için anlamadım bile kendimde sürekli karnıma üstten aşağı doğru masaj yaptım hemşireler gösterdi.. 6 saat sonra ilk kalkışı yaptım ağrılı ama imkansız değil daha sonraki yürüyüşler biraz daha kolay oldu tuvalet için birinin yardımına illa ki ihtiyaç oluyor 3 gün kadar bugün 4. Günüm dik olarak yürüyüp tuvalete kendim gidip bebeğimi rahatça kucağıma alıp ilgilenebiliyorum 😊 depend benim için bir ihtiyaç olmadı aldığım en gereksiz parça oldu kendisi hastanede canped mesane pedi verdiler ve yetti şuan normal pedlerden kullanıyorum.. eve 3. Gün çıktık gelince hemen duş aldım doktorum ılık duş alabileceğimi söyledi.. sezeryan sonrası süt gelmiyor diyenlere kulağınızı tıkayın ve süt meselesini asla kafanıza takmayın ben gerekirse mama veririm aç bırakacak halim yok ya demiştim hep doğum sonrası da geldi hemen sütüm çok şükür 🙏🏻 süt meselesinin kafada bittiğini düşünüyorum ☺️ Alt üst pijama çok gereksizmiş onun yerine 2-3 adet gecelik aşırı iş görür.. sondayı çıkardıklarında uyuşukluğum geçmişti ama hiçbirşey hissetmedim anlamadım bile çektiklerini rahat olun.. korkmayın herşey geçiyor emin olun bugün dünden çok daha iyi oluyor 🥰 en güzeli de tam bir minyatür gibi evladınıza bakarken kendinizden geçiyorsunuz 😍 şimdi oğluşumla hayatımın 4. Gününü bitiriyorum ve sanki hala bir rüyada gibiyim 😇 Acıbadem Eskişehir hastanesinde doğum yaptım doktorum hemşirelerim bebek hemşireleri çocuk doktoru hasta bakıcıları herkes ama herkes inanılmaz ilgili ve yardımcıydı hastanemden de doktorumdan da çok memnun kaldım 🥰 sormak istediğiniz aklınıza takılan birşey olursa seve seve cevaplarım, ben sorularıma bu forumdan her zaman bir cevap bulabildim😊