Herkese merhaba. Su an 38+1 hamileyim. Gectigimiz hafta cati muayenem vardi. Doktorun dedigine gore on duvar basikmis ama arkasi musaitmis. Fakat kendimi cok kasip doktorumun parmağını sıkıştırmisim, giristeki kaslarin cok sert zorlandim muayene yaparken dedi. Eger normal dogum yapmak istersen biz seni destekleriz ama kontrolu kaybetmemen, bize uyum saglaman lazim. Aksi halde cok fazla yırtığın olabilir ve sonraki surec senin icin travmatik olabilir dedi (iliskiye de cok rahat giremedigimi vs konustuk, kaslarin bu kadar sert olmasini iliski esnasinda kendimi cok kasiyor olmama bagladi). Ve bir kere daha muayene deneyelim dedi. 3 gun sonra tekrar muayene oldum bu sefer daha rahattin, su an bir karar vermeye gerek yok dedi pilates, perine masaji vs onerdi.
simdi sali gunu randevumuz var ve aklimda surekli dogumun nasil olacagi🤦♀️ Bir yandan yırtıklar, bebegin vakumla cekilmek zorunda kalma ihtimali vs beni cok ama cok korkutuyor. Diger taraftan normal dogum surecini hic yasamadan vazgecip sezeryan tercih etmek.. o da zor geliyor. Aslinda hani en basindan beri ben normal dogum yapacağım diyenlerden kendini buna adapte edenlerden degilim. Doktorum sezeryan bir müdahale yontemi ve her zaman elimizin altinda biz seni veya bebegi riske atmayiz merak etme diyor ama bebegin basi dayandıktan sonra sezeryana tabi ki gecemeyiz, normal yapacağım diyorsan kendini adapte etmen lazım diyor. Ne yapacagimi bilemiyorum😔 var mi aranizda benimle benzer durumda olan, ayni korkulari paylaşan?