Oskar Kedim var, toxoplasmayı yeni öğrendim sayılır, endişelendim. Yiyeceklerden de bulaşıyormuş üstelik. Yaptıranlar ıgm ıgg sonuçları nasıl acaba?
birprensesvebirprensannesi Oskar Kedi besliyorum hamileliğimin başında yaptırmıştım 🤷 Çiğ sebzeleri iyi yıkamamayla bulaşıyor. Kedi konusunda hiç endişe etme kediden bulaşma şansı çok düşük. Şu şekilde kedinin kumunu diyelim ki temizledin ve eline dışkısı bulaştı sonrada elini ağzına sürdün 😅 Bu mümkün değil yani korkma. Sadece kumunu sen temizleme yinede eşin temizlesin. Kendimle uyuyup uyanıyorum 31+6 yız hiçbir şey yok elhamdülillah
Erez Oskar Bende negatif tayfadanim. Disarida yesillik yemiyorum ozellikle iyi yikanmayan yesillikten bulasiyomus salam sucuk cig et vs zaten yasak normalde de elin vs kesik olursa toprakla uğraşınca da geciyor ozellikle negatif cikarsa kedi kumunu eşin değiştirsin genelde diskisindan bulasiyormus ya da eldiven takip cok dikkatli olman lazim.
Erez Oskar ki ben çocukluğumda sokak kedilerini agzima sokardim pazardan meyveleri yikamadan yerdim hep hayvanlarin icindeyim benim nasil negatif bilmiyorum. Hayatinda hoc hayvan beslememis kuzenim eline kuş bile almamis pozitifti yani kediden bulasma orani bence daha dusuk
Oskar birprensesvebirprensannesi şurdan kapıldım korkuya.. pizza yedim aşırı istedi canım 4 dilimden sonra salamların az pişmiş olduğunu gördüm pişman oldum. Sonra nette araştırınca kedi falan da görünce bu saate kadar uyuyamadım. 17sinde test yaptırcam inşallah içim rahatlar :) size de teşekkür ederim kıymetli vaktinizi ayırdığınız için.
birprensesvebirprensannesi Oskar Ne demek yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Evet çiğ sebzelerden bulaşma olasılığı yüksek oluyor ama kedilerden çok zor dediğim gibi korkma evladından sarıl bol bol uyu onunla huzur veriyorlar tam tersi ❣️ Ve elinden geldiğince dışardan yememeye çalış olur mu🤷
Mavi34 Oskar aynen aslında geçmiş yıllarda karaciğerimde.kist olmuştu o zaman kedi köpek kılından demişlerdi bana ama değilmiş demekki
CansuDRY Mavi34 Kedi köpek kılının yaptığı kistle toxoplazma farklı şeyler. Annem akciğerinden ameliyat oldu kist için. Köpek kılı sebepli kist çıktı. Muhtemelen yıllar öncesinden kalma kist demişti doktoru. Çocukken köpeği varmış annemin.
Oskar Erez genelde de böyle okudum. Ne şanslısınız maşallah. İnşallah sorunsuz geçer hamilelik ve doğum da 😊
CansuDRY Erez Aynı durumdayız. Gebeliğimde toxoplazma kaparsam diye aklım çıktı. İgg testim negatif çıkınca çok şaşırdım. Çocukken yapmadığımız pislik yoktu.😅
Ouzc Erez ben mesela çok korkarım hayvanlardan yanasamam dediğiniz gibi kuşu bile elime alamam. Ben de bi pozitif bi negatif çıkıyor. Çok üzülüyorum korkuyorum da ama bence de kedi beslemekten ziyade iyi yıkanmamis yeşillik sebze meyve ve çiğ etten bulaşma durumu daha yüksek.
birprensesvebirprensannesi minicikanne Canım dışarıdaki kedi ve köpekler için evet tabiki dikkatli olmamız uzak durmamız lazım. Ama evdeki kedi köpekler bakımı oluyor asılı oluyor. Kedimin aşıları paraziti tam mesela bu konudan bahsettim. Yoksa dışarıdakiler için tabiki dikkatli olmamız gerekiyor 🙏
Mavi34 CansuDRY hee bak onu bilmiyordum. Benim karaciğerdeki kiste seneler önce kedi köpek kili demişlerdi. Gebelikte toksoplazma bağışıklığın yok çıkınca dedimki kendi kendime demek diğeri hayvan kılından değilmiş
Nelmali Oskar iki kere yaptırdım ikisinde de negatifler son aylarda tekrar yaptıracağım 3 kedim var ama kedilerden dolayı yaptırmıyorum sebze meyveden bulaşma riski de var bebeğe de zarar verme ihtimaline karşı önlem olarak 3 trimesterde de yaptıracağım
Minigim-ben Oskar canim kedi köpek kadar çiğ sebze çiğ et bunlardan da bulasabiliyormus o sebeple özellikle eldivensiz çiğ ete dokunmamanda iyi pişmemiş olanını yememende fayda var.evcil hayvanlardan bu enfeksiyonun bulaş riskinin az olduğunu duymuştum. Yine de tedbir amaçlı diskisini esin temizleyebilir eğer ki varsa. Rabbim bebeklerimzi tüm hastalıklardan korusun inşallah 🤲🤲