Merhaba kızlar 🙋🏼♀️
“Doğum hikayeleri” etiketini seçerken bile bi tuhaf oldum çünkü doğum hikayemi yazmak icin erkendi aslında 👀 ama şükürler olsun diyorum ve başlıyorum.
Hamileliğim çok çok güzel geçti. Ne bulantı ne kusma hiç birini yaşamadım. Diş ağrısı dışında 🙉 sadece ağrı için ilaç icememek beni sıkıyodu ama onuda bi süre sonra neyseki hallettim dişciye giderek.
Bu arada yaklaşık 15 senedir tıp1 diyabet (şeker)hastasıyım.şekeri olanlar korkmasın şeker hamile kalmaya ve hamilelikte herhangi bir sıkıntı olmasına hiç bir engeli yok. Sadece herkesten daha çok dikkat edicez,şekerimizi kontrol altına alıcaz hepsi bu. 👍🏻
Hamileliğimin başından beri endokrin doktoru ve kadın doğumcumla beraber ilerlerdim. Herkesten fazla kontrollere gidiyordum nerdeyse her 10 günde bir doktordaydım. Doktorlar riskli gebelik grubundasın diye adlandırdıkları için Sadece tedbir amaclı yanii. Takiplerimi hiç aksatmadım. Her ne kadar takip altında olsamda şekerim arada inişli cıkışlı olabiliyordu tabiki.
Sürekli Her ay düzenli olarak kan veriyordum.
Bunlara ek olarak troid ilacı kullanmaya başladım.sürekli kan değerlerimde yüksek cıkıyordu. neyseki ilaçla bir kaç ay sonra düzeltebildik.
herşeye rağmen pes etmek yoktu 🙆🏼♀️
Gelelim herşeyin nasıl başladığına☺️
34+2 de sürekli tansiyonum 15lerde çıkıyordu. Normalinde 15i hiç görmemiştim .Aslında doğruyu söylemek gerekirse önemsemedim.Belirti olarak sadece ayaklarım son bir haftada şişiyordu.
Diğer gün Rutin kontrolümüz vardı. Hatta sabah uyanamayıp geç bile kalmıştık😂 herzaman evden çıkarken derli toplu hazırlıklı çıkan ben 👀 o gün dağınık ve hazırlıksız bir şekilde evden cıkmıştım🤦🏼♀️ Doktorum genel kontrolleri yaptıktan sonra eşim doktora öylesine tansiyonumun yükseldiğini söyledi. Doktorum hemen acil kan ve idrar testi istedi. O sırada tansiyonum yine yüksek çıktı. Sonuçlar gelene kadar nst odasındaydım. Nst de sancılarım da çok değil ama biraz vardı. Sonuçlar geldiğinde protein kacağı olduğu ortaya cıktı. 🥺 bu beni cok korkuttu.
oysaki tansiyonum hep yüksek değildi. Doktorum acil serum bağlattı ve bana yatış verdi. Eşimle şoklar icinde birbirmize bakıyorduk. Eşyalarımı evden almaya bile yollamadılar 🤦🏼♀️ Sadece Eşimi yollamak zorunda kaldım.
Erken doğum aklıma geldikce ‘yok olamaz herhalde yaaa’ diyip kendimi teselli ediyordum.
herşey çok ani gelişmişti. Beni odama almışlar eşimi eşya almaya yollamışlar ben Tek başıma oracıkta kalmıştım. Neysee akşam oldu hala serum bitmedi her saatte bir nstye bağlıyorlardı. Aksilik yaa bu seferde düzenli ara ara sancılarım çıkmıştı.
neyseki eşim hep yanımda destekcimdi🙏🏻
Sabah olduğunda ise dört gözle doktoru bekliyorduk.tam yasaklara ve cumartesiye denk geldiği için geç geliyormuş. Ama sürekli bütün gece hemşireler bilgi vermişler durumumdan haberdar yani. Sabah doktorumdan bir telefon geldi 🥺
acil seni sezeryana almamız gerekli almassak bebeğin eşinden her an ayrılabilir diyerek açıklamalarda bulundu. Şok icinde doktoru dinliyodum öylece kalakalmıştım. Kabul etmekten başka çarem yoktu. Küveze girecek korkusu sarmıştı Ama Bebeğimi kaybetmeyi de asla göze alamazdım. Doktora diyebildiğim tek şey “Annemi bekleyebilirmiyiz ” oldu. Eşim vardı fakat annem yoktu ablamlarım yoktu🙇🏼♀️
Annemi ağlarak nasıl aradığımı bilemedim. Eşim eşyaları almaya gitti. 10 dk icinde bana ameliyat elbisesini getirdiler ve hadi gidiyoruz dediler 🥺 herşey şaka gibiydi resmen rüyadaydım.
Annem beni asansör kapısında yakalayabildi inanabiliyormusunuz 🙇🏼♀️ Ablalarım ise zaten şehir dışında nasıl geleceklerdi ? Kendimi o ana kadar hep sıktım. Tam ameliyata girerken eşime bakarak ağladım korkuyorum dedim. Hastane resmen benim hıçkırıklarımla yankılanıyordu. ( Şuan bile gözlerim doldu desem yalan söylemem heralde )
laf aramızda ben iceriye girdikten sonra eşimde hıçkıra hıçkıra ağlamış meğerse 🥺🥺
tekerlekli sandalyede iceriye girdim. Kocaman bir ekip beni bekliyordu. Yaklaşık 8-9 kişi. Anestezi uzmanı ilk başta benimle konuşmaya başladı süreci anlattı korkmamam gerektiğini falan söylüyordu. Beni oturttular başımı eğmemi söylediler ve belimden iğnemi yaptılar. Herkesin dediği gibi iğne hiç acıtmıyor gerçekten. Zaten kendimi de hiç kasmadım. Aklım bebeğimdeydi. Hemen ayaklarıma Sıcaklık indi. Beni Uzandırdılar çok tuhaf bir his gerçekten 🙂 uyuşmadım falan dedim ama oysa coktan uyuşmuşum 👀 hiç beklemeden başladılar bi yandan yukarda ışıklardan neler olduğunu görebiliyordum buğulu bi şekilde aman dedim kafamı cevirdim😂 midem bulandı söyledim hemen ilac yaptılar geçti. Anestezi uzmanı sürekli yanı başımdaydı.5-6 dk falan oldu ve ağlama sesi🌸
aman Allahım bebeğimmmm doğdu tam 9.15 de 🤍
hemen gösterdiler icimden bu benim mi ya dedim kücücüktü💓 onu giyindirmeye götürdüler. 15 dk sonrasında da benim dikişim bitmişti. Hayret etmiştim cok kısa sürmüştü gerçekten 🤲🏻
cıktığımda eşim annem kaynanam kayınpederim beni bekliyordu 😇 aklımda tek soru Bebeğim iyi mi acaba küveze girecek mi ? 💭Doktorum hemen gelip “şeymacım bebeğin cok cok iyi hiçbir sıkıntısı yok küveze girmeyecek ” dedi. O an ki sevincimi unutamam. Bu bir mucizeydi benim icin. ✨
odama aldılar ve hemen bebeğimi getirdiler 🥰 tabi sonrasında sevgi dolu saatler yaşadık. Gelir gelmez kum torbası koydular bu canımı yakıyordu. Dayanabildiğim kadar dayandım ama sonra lütfen cekin dayanamıyorum dedim. Sağolsun hemşirelerimin hepsi cok cok iyiydi. Ha bu arada sontam ameliyatta takılmış haberim yok☺️
ağrınız olmuyor diyemem regl ağrısı gibi oluyor ama Ağrı kesici yaptıklarında da 10 dk da hemen geciyor 🤩 ayağa kalmakta hiç zorlanmadım biraz yürüdüm. İlk gün olmasına rağmen çok güzel geçmişti. Korkunun endişenin yerini mutluluk huzur sarmıştı 🥳 bebeğim de hemen emebildi. Tabi şeker ve tansiyon takipleri sürekli devam etti.
ikinci gün daha kolay yürüyebiliyordum. Çıkmadan önce lağman yapıldı. Daha sonra cıkışımı verdiler.
işte benim doğum hikayem böyle kızlar 🥰
Size tavsiye verecek olursam:
🤩depent işe yarıyor 2.gün hasta bezinden sonra hemen onu taktım cok cok iyi
🤩düğmeli gecelik cok rahat oldu cünkü sürekli alttan falan muane ediyorlar. Ben lcwden almıştım.
🤩acıkcası telaştan falan gözünüz makyaj dahi görmüyor yada süs püs eşyalar kıyafetler en azından benim öyle oldu. Gereksizmiş.
🤩bebek icin 3 takım yeterli oluyor
🤩eve geldikten sonra göğüs pompasına cok ihtiyac duydum sürekli göğsümden süt aktı boşa gitti. Yasak olunca da cıkıp alamadık malum.
🤩görüntülü bebek telsizine cok ihtiyac duydum uyuduğunda aklım hep onda kaldı.
Şimdilik yazacaklarım bu kadar kızlar ♥️ Evimizde 6. Günümüz bebeğim hem kadir gecesinde doğdu hemde anneler günü hediyesi geldi bana 🎁
Rabbim olmayana isteyene nasip etsin çok çok güZel anlatılmaz bir duyguymuş🎈
Siz ne kadar plan yaparsanız yapın bebeğiniz istediği şekilde gelmek istiyor haberiniz olsun 🙉😂 haaa birde lütfen tansiyonlara dikkat ! Yüksek çıkıp önemsememezlik yapmayın👍🏻
kucağımda miniğimle size iyi geceler diyoruz teyzeleri 🙋🏼♀️
iyi ki varsın HAPPY MOM 💓 bana çok şey kattın🙌🏻🤍🤍🤍🤍🤍