Herkese Merhabalar,
Klişe bir başlangıç, şuan bu postu açtığıma inanamıyorum. Hamileliğim gerçekten zorlu geçti. 28 haftaya kadar bulantı ilacı zofer ve serumla idare ettim kan kusuyordum aksi halde bi ara kanamam oldu düşük ilacı kullandım. Son aylar ağırlık oluyor zor olur derler ya bana ona rağmen daha kolay geldi son aylar. Neyse doğuma geçelim, 37. Hafta kontrole gittim çocuğun kilosu 3,6 normali beklerken 4 kilo olabilir o durumda sezaryen olur diye konuşuyorduk ben o kadar emindim ki 38 de 4 kilo olur ve sezeryan planlarız diye bi yandan da mutluydum sanki normal doğumdan korkmaya başlamıştım ama zorunlu bişe olmazsa denemek için kendime söz vermiştim. Doktor kontrolünde nst de bişe yoktu çatı muayenesi falanda yapmadı aslına ama 37. Haftanın gecesi nişan geldi tam emin olamadım sancılarım gelmeye başladı ama sanki yalancıydı doktora mesaj attım nişan meselesini sancıların düzenli olursa gel dedi ertesi gün 37+1 pazar günü hiç kalmamıştı mesela pazarı pazartesiye başlayan gece sancı dayanılır ama düzenli gelemeye başladı, gece 3 ten 5 e kadar bekledim, dedin kesin geliyor kalktım telefon hafızasını boşattım duş vs hazırlık yaptım eşim niye oturmuyorsun diyor hemen doğururum diye korkuyor, ben biliyorum hemen olmayacağını. 9 da kalktık arabaya hastane çantası pilates topu falan yükleyip anneme gittik, annem yakın orada sancılarımı 2 ye kadar çektim annem hurma yedirdi sürekli 2 de doktora gittik 2 cm açıklık var dedikler gidip 5 te gelmemi söyledikler. 5 de gittik 3 cm açıklık var dediler ve anneme geçtik tekrar hastane çok yakın bu arada. Eve geldim sancılar sanki 8 dk da bir falan dı sonra baya sıklaştı annem o ara ahududu yaprağı çayı falan içirdi hurma falan çabası evde yiğenler eşim falan şen şakrak sancı bekliyoruz onlar süre tutuyor pilates topuna oturuyorum falan en son pazartesi yi salıya bağlayan gece 2 de gittik, 4cm olmuş yatışı yaptılar odaya göndereceklerdi bir daha baktılar yarım saat içinde 6 cm olmuş odaya göndermediler doğum hanede kaldım sonra 7cm oldu suyu patlattılar ozaman dayanılmazdı su patladıktan sonra 2 saat falan daha sancı çektim 6:50 de bebeğimi kucağıma aldım gerçekten çok ıkınmam gerekti o yüzden sayısını hatırlayamıyorum doktoruma yalvarıyordum artık ben hep acı çektiğim için sancı geldiğini anlayamıyorum çok uykum var hocam kaç dk ya bitecek falan diye derken sonunda bebeğimi kucağıma verdiklerinde ellerim titriyordu onu düşüreceğim diye korkuyorum bi baktım aynı eşime benziyor Mustafa hocam aynı bu eşimeee benziyorrrrr dedim ilk kucağıma aldığımda. Ebeler ve doktorum çok ilgiliydi çok teşekkürler ☺️ 2 ebe ve doktorum vardı, doktorum ara ara odasına gidiyor gerekli olduğunda geliyordu. Normal doğumun avantajı herşey bitti çocuk çıkınca dikişi hissetmedim 3 içerden 3 dışardan dikiş vardı sanırım ebe öyle dedi kesi attılar ama hiç hissetmedim. Sonrası da inanın zor değildi dikişin. Sadece plesantayı beklemek zor geldi doğum sonrası o çatalda hemen gelmedi. Odama geçtim duş aldım bebeğimi emzirdim 🙏🙏🙏🙏Allah hepinize pozitif doğum nasip evlatlarınıza sağlıkla kavuşun kimsenin kucağı boş kalmasın dualarım hep sizinleydi🙏🙏🙏 Doğun 20 nisanda gerçekleşti normal doğum ve bu kadar erken olabileceğini hiç sanmıyordum çevremdeki herkes hep 40. Haftayı bekliyordu sancı için, sürekli 10 15 dk lık yürüyüşler yaptım son haftalarda günde 2 kez pilates topu hareketleri yaptım sanki onlar tetikledi ve hurmayı sevdiğim için yiyordum gün 5 6 tane. Baya uzattım sanırım her ayrıntıyı anlatmak istedim ama kesiyorum bazı kısımları sorusu olan varsa cevaplayabilirim🥰🥰🥰🥰