Merhaba canım anneler.Son zamanlarda evde doğuramıyorum doğuramıycam galiba diye dolanıp dururken sonunda Lina’mı kucağıma aldım 11.05.21′de ve sonunda bend doğum hikayemi yazıp happy kids’e terfi ediyorum Allah’ın izniyle..
Hamileliğim en başından beri çok rahat geçmişti ve sezaryen korkum olduğu için psikolojik olarak dogal doguma ruhen cok hazırdım.Bol bol da yürüyüş yapıyordum.36.haftamda catı muayenem yapıldı ve doktorum ‘çok güzel doğurursun’ deyince ekstra ümitlendim ve hurma, adaçayı, perine masajına başladım.Lakin 40+0 olduğumda hâlâ hic bir sancım ve ağrım yoktu, nişanım suyum gelmedi, açılmam yoktu ve bebek doğum kanalına girmemişti.Bebegımin suyu azalmaya başladıgı için doktorum 3 gün daha bekleyelim yine aynı olursa suni sancı ile doğumu başlatalım dedi böylece 3 gün daha bekledik.Durumumda hiç bir değişiklik olmadı.Salı günü sabah yatışım yapıldı.8.30 da suni sancı almaya başladım ve saat 14.00 a kadar devam etti.Suni sancı esnasında nst de sancılar çok yüksek çıkıyordu ama ben hiç bir şey hissetmedim.Doktorum saat 14.00 da açıklıgına bakıcam eğer 1 cm olduysa suni sancıya devam edıcez yoksa sezaryene almak durumundayım, suniyi daha fazla veremem bu saate kadar bu sancıyla olmadıysa daha da olmaz dedi.Nitekim açıklık kontrolünde hiç açıklık olmamıştı ve bebeğim doğum kanaĺına girmemişti.14.15 te ameliyathaneye indirildim, bayılana kadar da ağladım, bahsettiğim gibi sezaryen korkum olduğundan genel anestezi istedim.Ameliyathanede uyanıp odaya çıkarken hâlâ ağlıyordum. :(
Ameliyat sonrası ayağa ilk kalkış benim için kabustu, sonrasında da aşırı omuz ve bel ağrılarım oldu, ağrı kesicilerle sakinledim.Boğazımda da çok afedersiniz balgam var, öksüremiyorum ve uyutmuyor.DoğumBenim doğum hikayemin 2 pozitif yanından ılki kızıma sağlıklı sıhhatli kavuştum. 2.si ise suni sancı alırken hiç sancı hissetmedim.Doğum sonrası doktorum yanıma geldiğinde iyi ki sezaryen oldu, normal olsaymış 10 cm açıklığın olmuş olsaydı bile son anda sezaryene almak durumunda kalıcaktım çünkü bebeğin kordonu başının üzerindeydi.Zaten doģum kanalına da bu yüzden girememiş ve doğal doğum esnasında bebeğimi kaybedebilirmişim.Allah evladımı bana bağışladı..
Herkesin doğumu kendine özel ve farklı,Rabbim herkesin hayırlısıyla gönlüne göre versin.
İnşallah gönlünüze göre kolay ve güzel dogum geçirip evlatlarınıza sağlıkla sıhhatle kavuşursunuz.
Allah a emanet olun güzel anneler..