Eessra_1 Kızlar doğum yaptıktan sonra bebeği her 2 ,en geç 3 saatte bi emzirmemiz gerekiyor ya,hemen sütümüz gelmezse hastanede ne yapacağız,özelde doğım yapacağım inşallah, hastane çantama kaynatılmış süt koymalı miyim? Sizler neler yaptınız
2-prensesannesiii Eessra_1 Kaynatılmış süt mü ? Daha neler. Bebek emdikçe süt gelecek hemen mama vermezler zaten.
buiyimi Eessra_1 özelde olunca belki bebek için mama verebilirler ben devlette doğurdum sütüm gelmedi mama vermiyoruz dediler. Isterseniz çantanıza da mama koyabilirsiniz. Çocugun şekeri düşüyor açlıktan sütun gelmesi günleri buluyor bazen
Sibelrx Eessra_1 aklina hemen mama gelmesin zaten cocuk bir cay kasigi kadar emiyo yavas yavas geliyo sonra
Sadece_anne 3.gün midesi sadece bir ceviz kadar iki emse doğar zaten korkmayın. Ozelde olasi durumda mama veriliyor merak etmeyin. Yeni doğan bebeğe inek sütü asla verilmez en kötü mama oda hastane verecektir.
Hamileyim-mutluyum Sadece_anne Benim de özeldi çocuk çatladı ağlamaktan hastanede süt yoktu bir de meme yara olunca asla emziremiyorsun canından can gidiyor resmen
buiyimi Aysen3434 sabaha kadar ağladı hemşirelere gittim çocuk durmuyor mama verseniz diye emzireceksin dedi gönderdi bebeğim memeyi bile tutmuyordu
Aysen3434 Eessra_1 ay canim hic bebek tecrubem yok diyordum sen benden fenaymissin 😀 kaynatilmis sute guldum baya :)) ben elektrikli pompa alacagim, mama koyacagim ve sicak dustan sonra da geliyormus eger imkan olmassa hastanede dus almak icin, gogsume sicak masaj yaparim. Vee bu isler birazda psikoloji isi oldugunu dusundugum icin surekli bol sutum olacagini dusunuyorum negatif bisey dusunmuyorum.
Pembe_duslerr Aysen3434 ben eczaneden el pompası almıstım mavi renkte belki görmüssünüzdür.eve cıktık duş aldım ve onunla hep sağma işlemi yaptık direk indi sütüm şükür.o pompa ücreti baya uygun düşünebilirsiniz.pahallıları şimdiden almayın derim
GKP22 Eessra_1 ben küçük bir paket mama aldım bebeğim beni emerken hazırladığım mamayı göğüsüme damlatıp bebeğimin göğüsümden emmesini sağladım bu şekilde hem karnı doydu hemde sütünün gelmesi için bebeğin çekmesi gerekiyordu bu şekilde sütüm hızlı geldi
Aysen3434 buiyimi ya kiyamam oyle sey olur mu ac acina nasil kalsin bebek :( sonuc ne oldu peki? Sutunuz geldi mi? Kac saat ac kaldi? Sarilik oldu mu? Yani diyelim sut gelmedi ne olcak bebek anlamadim mantigi?
annesininpirensesi buiyimi Ben sezeryan oldum uc gun gelmedi sutum cocuga mama vermeyin dediler dinlemedim verdigim halde 500 grm dustu doktor bir ay boyun ca her hafta kontrole cagirdi yani sut gelmiyosa mecbur mama verilecek ilk kizimda sarilik olmustu aclikdan bu ucun cu hamileligim kimseyi dilemicem kendi kafama gore yapicam ben ikin ci kizimda soyle yapmistim gogsumu tuturdum emzirdim sutum oadigi icin gogsumun kenarindan esim milim milim şiringayla mama verdi kizim hem doydu hem emdigi icin sutum geldi
Minik1bey Eessra_1 Mama koy çantana ne olur ne olmaz mama verirsin. Mamaya bu kadar karşı olmayın Allah aşkına zehir vermiyosunuz. Sütü hiç gelmeyen yada annesi olmayan bebekleri düşünün hepsi mamayla büyüyor ve gayet sağlıklılar yani. Mamayı zehir gibi göstermeyin bence bunlarıda düşünün sütü gelmeyen bir anne olunca bu yorumlardan sonra neler düşünecek. Ben mama koydum çantama ve vericem yani belki sütüm gelmicek sürümün gelmesini bekleyip çocuğu aç bırakamam ve sarılık olmasına göz göre göre müsade edemem.
Lalihhhh Minik1bey Mamaya düşman olanların çoğu da sütü gelip bebeğine yetenler, çok haklısınız kim.ister mama vermeyi emzirmek varken ama süt gelmeyince ne yapacaksak aç mı koyacağız gerçekten bende kızıyorum var benjmde çevremde bu şekilde boş konuşanlar maalesef 😏
LimonCocuk Minik1bey kesinlikle.. şöyle bir olay yaşadım: sorunsuz bir hamilelik sorunsuz bir doğum geçirdim.. hastanemiz anne sütü teşvik konusunda ödüllü bir hastaneymiş(!)her fırsatta emzirmeme yardımcı oldular damla damla da olsa sutum de geldi..sonra ben annelik iç güdüsüyle gece hemsireyi cagirdim bebeğim doymuyor diye o da hep kan şekerini ölçtü nöbetçi dr sarılığına baktı hep iyi çıktı.. doyuyordur annesi diyip gittiler.. bir buçuk gün sonunda taburcu olduk. eve geldik duştan sonra sütüm akmaya basladı ama baktım bebek az çiş yapıyor rengi koyu ve hep uykulu.. hemen doğum yaptığım özel hastanenin aciline gittik..onlarda endişeli bir şekilde araştırma hastanesi aciline gönderdi.. sonuç bebeğim yoğun bakıma alındı..ben de yanında gözetimde.. üç gün yaşadım mı öldüm mü bilmiyorum.. yoğun bakım raporunda bebek dehidratasyonu(aşırı susuzluk) yazıyor.. Doktor şöyle açıkladı:bebeğiniz iri doğmuş,sütünüz az da olsa gelmiş ancak onun için yeterli olmamış vücuduna sıvı girişi olmayınca da susuz kalmış.. ben de ne yapılmalıydı su mu verilmeliydi diyince “ hayır, formül mama verilseydi az miktarda bu hale gelmezdi.” dedi.. Uzun oldu ama sonuç olarak her şey bizim için her şey insan için araştıran biri olmama ramen ilk kez bir olay duydum o da benim başıma geldi.. dünyanın bin türlü hali var. Birine sutumuzle övünüp ben hiç mama vermedim kendimi koşullamamak icin çantama da koymadım derken iyi düşünelim.. burada okuduguyla hareket eden olur ve belki onun ciddi anlamda mamaya ihtiyacı olur.. Zorunluluk durumunda formül mama da sezaryen de hayat kurtarır bu kadar kötülemeyin🍋
Filizaybars Minik1bey nasıl mantıklı güzel bir yorum. Bende hastane çantama mama biberon sıcak su için termos ve süt sağma makinası koydum her ihtimale karşı sütüm gelene kadar mama vereceğim sütüm geldikten sonra zaten emer illa emsin diye çocuğumu göz göre göre aç bırakıp sarılık olmasına izin vermem
Pembe_duslerr Eessra_1 ben devlette oldum sütüm ilk gün geç geldi mama verdiler onu içirmiştik.kaynamış süt derken onu anlamadım?? Bebek anne sütünden başka süt içemez ve yiyemez farklı sütse onu düşinmeyin bence
Eessra_1 Pembe_duslerr canım hiç bilmiyorum bu konuyu desem,ama annem bize bebekken inek sütü içirmiş ordan aklıma geldi kaynatılmış süt
buiyimi Aysen3434 akşam 7 buçukta doğdu ertesi gün öğlen 1 de çıktık. Hemen mama verdim. 1 hafta sonra yavaş yavaş geldi süt. Sarılık olmadı çok şükür. Bende anlamadım hemşirelere derdimi izah edince böyle cevap verdiler. Sonra gazı var ondan ağlıyordur ac değildir dediler. Hayırlı insanlara karşılaştırsın Allah
Aysen3434 Pembe_duslerr yani evet o da var aslinda cok haklisinda insan kararsiz kaliyor kafasi karisiyor
Jewerly Bebekler bir yaşından önce inek sütü icemez, ilk 6 ay ise sadece anne sutu ya da formul mama icebilir. Aman dikkat edin lutfen dogumdan once boyle seyleri araştırın, olumsuz bir durumla karşılasabilirsiniz. Benim ilk 4 gun sütüm azdi eds ile emzirdim yontemi de bir araştırın o sekilde hem anne sutu artiyor hem bebek doyuyor.
Pelin__1 Jewerly merhaba ince katateri göğüs ucunuza mı bantladınız serçe parmağa mı? Göğüs ucu süt gelmesi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum. Ben de yanıma mama alıcam sütüm gelmezse eds ile beslemeyi düşünüyorum
Esediii Eessra_1 inek sutu bebeklere verilmiyor cnm uzun sure yanina hazir mama al gelmezse sutun mecbur mama ile idare edersn bir süre
Pembe_duslerr Eessra_1 benim 3.5yaşında kızım var belki bu sene içirmeye başladım.İnek sütünü 1yaş öncesi önerilmiyor o eskidenmiş canım ya.öyle bir hata yapma bence
Jewerly Pelin__1 merhaba sadece hastanede bir gün gogus ucunun yakınına bantlamışlardı ikinci gün ve eve gectigimde bantlamadım kavraması artınca emmeye alışınca ikisini birden kolayca alıyor birkac gun icinde de zaten bırakılıyor. Hemsireler bana 5.gun kontrolune kadar eds nin birakilmasini bekliyoruz hala süt artmazsa baska secenek düşünürüz demisti, 4.gun eds ye gerek kalmadı bende