kubra344 Merhabalar iyi bir okuyucuyum ama ilk defa yazıyorum😊ikili tarama testi sırasında neler yapılıyor kan tahlili idrar tahlili gibi pek bi bilgim yok merak ettim.Ve bir soru daha özel hastanelerde ikili testte ücret durumu ne oluyor 🥰
deryakadri kubra344 canım 2-3 hafta önce yaptım özel dr 200₺ dedi bana devlet bedava yaptı ben yapmicakrim devlette ki doktor prensip olarak yapiyorum dedi kan tahlili istiyo sadece
ilkgozagrimhavinim kubra344 geçen hafta yaptırdım bende. Özel bi hastanede 250 tl verdim. Kan alıyolar ve ultrasonda bebeğin ense kalınlığı ve burun kemiği ölçümü yapıyolar
Cansel0694 kubra344 ultrason muyanesi ense kalinligi nazal kemigi olusmusmu vs bakiliyor sonrasinda kan testi veriyorsunuz 1 hafta sonra kan testiniz ve ultrason ölçümlerine göre risk grafiği olusturuluyor sonucunuzu aliyosunuz doktor degerlendirme yapiyor .
balpetegim_35 kubra344 ben özelde 75 liraya yaptırdım ikili taramayı . İlk ultrasonda burun kemiği ve ense kalınlığı ölçümü yapılıyor . Kan tahlili yapılıyor . İkisinin sonucu karşılaştırılıp ortalama değer bulunuyor normal olup olmadığına karar veriliyor .
kubra344 deryakadri Anladım teşekkür ederim 😊özele gittim şimdiye kadar devlette çok güvendiğim bi doktor var ve bana çok daha yakın ama maalesef randevu sıkıntısı var bide geç olmasından korkuyorum 12+5günlük hamileyim.
Beyzan kubra344 14. Haftaya kadar yapılıyor ama en makbul 12. Hafta civarı çünkü ölçümler daha net oluyor klasik bir ultason muayenesi sonrası bir kan veriliyor
deryakadri kubra344 ben 14. Hafta da gittim yaptı bendr devlet de benimde güvendim sevdim doktordu bende çok şükür tesadüf randevu buldum yaptım ve sabah erken gidin randevu verirler belki
ilkgozagrimhavinim kubra344 çok şükür yolunda dedi doktor risk düşük çıktı🤲🏻🥰 ama ikili testte yanılma payı çok oluyormuş. Özellikle risk yüksek deyip sapasağlam doğan bebişler çokmuş. Ben teste girerken sonuç ne çıkarsa çıksın yüzde yüz inanmıcam diye hazırlamıştım kendimi
kubra344 ilkgozagrimhavinim Kesinlikle öyle bende çok duydum öyle olduğunu ama işte o güzel hamilelik sürecini de etkiliyor o psikoloji sizin adınıza sevindim😊
yamacinannesii kubra344 ben araştırma hastanesinde yaptırdım hem ücretsiz hem de aynı gün öğleden sonra sonucumu doktoruma göstermiştim bile