• DoğumGebelik
  • Tüp bebek tedavisiyle hamile kalıp normal doğum yapan var mı?

Merhaba kızlar tüp bebek tedavisiyle hamile kalanlar doktorunuz doğum şekliniz konusunda ne diyor?
    mmrv cati muayenesinden sonra karar vericez insalllah sezeryan yapman gerek gbi bir sey soylemedi suan ama erken tabi daha:)
    • mmrv bunu yanıtladı.
      Hatunnn anladım canim genelde sanirim doktorlar sezaryen taraftarı.
        mmrv son haftaya kadar gelmis bir bebekle anne tup bebek olmayan bi bebegin normal dogumuyla ayni riski tasiyor oyuzden nasip bence sartlarimiz uygun olursa ben normal denemek istiyorum, genelde tup bebek anneleri yaşca ileri oluyor belkide ondan dolayi da dusunuluyor olabilir
        • mmrv bunu yanıtladı.
          Tüp bebekler kıymetli bebek olarak tanımlandığı için bir sıkıntı çıkmasın diye doktorlar hep sezaryen diyorlar
          • mmrv bunu yanıtladı.
            Hatunnn aynen aslinda herhangi bir risk.yoksa normal gebelikle tup bebek.gebeliginin hic bir farki yok. Tup bebege degerli gebelik deniyor daha hassas davraniliyor ama sonucta herkesn gebeligi degerli :) benim acikcasi normal doguma zaten cesaretim yok ama sartlar uygunsa kesin denenmeli. Yas olayina gelince malesef artik yaş olayi da cok dustu tup bebekte eskiden sanirim daha yasca buyukler yapiyormus. ben 28 yasindaym.
              Deryak aynen oyle deniyor ama aslnda her gebelik degerli dusununce. :)
              mmrv bende 27 yasindayim gerci esim kaynakliydi bizim sorunumuz ama sonucta genciz ve normal dogumu denemeliyiz bence:))
              • mmrv bunu yanıtladı.
                Hatunnn evet bencede denenmeli.ama benim.hic cesaretim yok :)
                mmrv canım bende hamileyim tüp bebekle doktorum mutlaka öncelikle normal değerlendirmemiz gerektiğini söyledi sadece bikaç tüp bebek denemen olsaydı 35 yaş üzeri olsaydın sezaryan önerirdim demişti
                • mmrv bunu yanıtladı.