Kizlarrr öncelikle dua eden etmeyen herkesten Allah razı olsun 🙏 Rabbim sizlerede kolay doğum nasip etsin inşallah 🙏😘 33 haftamda gelen baskı hissi ile hasteneye gitmemle başladı aslında doğum serüvenim malesef çok hareketsiz bir gebelik geçirdim.İlk zamanlar düşük tehlikesi,gebelik zehirlenmesi şüphesi ve son olarak erken doğum riski derken 37+5 güne kadar geldik çok şükür.33 haftada 1-2 cm olan açıklığım son 1 haftadır 3 cm oldu ve bugün akşam hastaneye kontrole geldiğim de 4 cmdi. Doktor günlerdir yatmami ve suni almamı söylüyordu zaten ilerleyen haftalarda tekrar gebelik zehirlenmesi korkusu yaşamayalım diye ama ben suni almaktan çok korkuyordum.İlk gebeligimde suyum gelip hastaneye gitmiştim ve 6 cm açıklık vardı 3 saate doğum yapmıştım ama bu gebeligimde beklediğim kadar kolay olmadi.Cunku çok hareketsiz bir gebelik geçirdim.Neyse hastaneye yatisim yapıldı ilk önce odada sancı çekmeye başladım ve 1 satte 5 cm olmuştu ama ben bu gece doğum olacağını beklemiyordum doktorum hep 12 ye kadar doğurmuş olursun diyordu 😊 odamda suni takıldı sancı çektim vs derken 11 gibi doğumhane ye indirdiler ebe muayene ettiğinde 5-6 cm arası suyunu patlaticam dedi kabul ettim.Catalda iki defa kuvvetli bir ikinma yaptırdı ve bebeğin başı tamamen kanala oturmuş suyum patlamıştı.Sonra nst ye bağladılar ama ilk yarım saatten sonra ölüyorum sandım yalvariyordum artık nolur beni nst den cikarin diye 1 saat kadar nst ye bağlı kaldım ebe diğer hastayı muayene edip suyunu patlatana kadar ağlıyordum artık nolur yeter diye.Nst den çıkarırken ebe muayene etti ve açıklığın aynı dedi.Tabi o an dünyalar başıma yıkıldı ben doguramicam nolur beni sezeryana alın demeye başladım bu sefer meğersem ebem korkmamam için öyle söylemiş tam açıklığım varmış.Doktorum geldi doğumhane ye o sırada ben yürüyerek sancım geldikçe çömelip ikinarak sancilarimi degerlendiriyordum.Doktorum bir bardak su içti biraz gezindi yanımda hadi muayeneye dedi.Catala çıktığımda sanki sancılarım gitmişti 😊 doktorum muayene etti ve sakin korkma tam açıksin birkaç ıkınma ile sancini karsilayalim sonra doğumu başlatalım dedi.Yerde kollarımın ve ayaklarımın üzerine durup 10 defa sancım geldikçe sonuna kadar ikindim ve tekrar çatala çıkıp sancım geldiginde 4 defa ikinarak çok şükür kesisiz dikişsiz aldım oğlumu kucağıma.Ebem biraz karından bastırarak yardımcı oldu sağolsun çünkü gücüm kalmamıştı artık.Sonuc olarak akşam 8 gibi yattığım hastaneden gece 12:20 de aldım oğlumu kucağıma o an herşeye bedeldi işte 🥰 doktorum ve ebemle gebeligimden önce birlikte çalışmisligim olduğu için rahat ve tamamen kendimi teslim etmiş vaziyetteydim.
Ver sizlere tavsiyem: bol bol yürüyün hatunlar,Meryem suresi,nas,Felak, Ayetel Kürsi,insikak süresi ve insirah süresini.hamileliginiz boyunca bol bol okuyun.Sanci çekerken sakın uzanmayin mümkün oldukça ayakta çekin sancinizi hatta klozet varsa oraya oturup ikinmak daha rahat oluyor. 😊Aklıma gelenler şimdilik bu kadar tek sıkıntımız kilonuz 2300 Gr doğdu çok.kucuk teyzeleri ama olsun sağlığı yerinde çok şükür.🙏 Ben mezun oldum darısı sizin bssiniza inşallah 😘 sorularınız varsa cevaplayabilirim bir süre daha happy mom da takılmayı düşünüyorum 🤗 Rabbime emanetsiniz 🥰😍😘