papatya56 tamamen aynı şeyleri yaşamışız sizinle. Benim c677t genimde pıhtılaşma varmış, bunu kürtajdan 2 ay sonra falan yaptırdığımız testle öğrendik. Doktorlar bu gen düşüğe sebep olmaz diyor ama bence kalp atışının durması değil ama suyun gelmesi ile alakası var bu gendeki pıhtılaşmanın. Çünkü bu forumda da başka forumlarda da çok okudum bu gende pıhtılaşması olan insanların yaşadıklarını. Sizin hangi geniniz acaba? Bir kez yaşamak bile çok zor iki kez yaşamışsınız, başınız sağolsun Allah bir daha aynı acıları yaşatmasın. Ben de hamilelik öncesi coraspin kullandım, bu hamileliğimi öğrendim ikinci beta değerine bakılır bakılmaz kan sulandırıcı iğneye başladık, 3+4′ten beri iğne kullanıyorum, tabi coraspine de devam ediyorum.9.haftaya kadar da sabah akşam progestan kullandım. Doktor bu aşamada çok önemli, her türlü tedbiri almak için uğraştık, gerisi Allaha kaldı.
bir de bana da tekrar hamile kaldığında serklaj yapılcak demişlerdi ama düşükten önce son gittm doktor zaten ölçmüş yani aslında ihtiyacım yokmuş, size de Allah nasip etsin inşallah istediğiniz zaman tekrar hamile kaldığınızda hemen serklaj öneren olursa başka doktorlarla da görüşün mutlaka. Serklajda da enfeksiyon riski vs artıyormuş çünkü.