Yagmur555 merhaba canım öncelikle hayırlısı olsun ben kendi başımdan geçenleri anlatayım beni tüp bebeğe kadın doğum doktoru yönlendirdi ne kadar uğraşsanız da normal yolla gebelik olmaz dedi aşılamayı bile önermedi eşimin sperm sayısı hızı ve çok düşüktü bizde karar verdik ve bi tüp bebek merkezi aradık ilk olarak telefonla konuştum anlattım ben farklı bi şehirde merkez tercih ettiğim için bana adetimin ilk günü haber verip 2 yada 3. Günü gelmemi söylediler adetimin 3. Günü gittim ilk önce doktorla konuştuk herşeyi en ince ayrıntısına kadar sordu dinledi anlattı oda tek şansın tüp bebek olduğunu söyledi ve o gün tedaviye başladık ilk önce benden hormon ve tahlili aldılar eşimden sperm testi tabi oraya giderken eşiniz 3 4 gün önceden cansel perhiz yapması gerekiyor tahlilleri verdik doktor benim iğnemi ilacımı verdi tahlil sonuçları çıkmadan gidebilirsiniz dedi tabi benim elimde daha önceden yapılmış tahlillerim ve rahim filmim vardı rahim filminiz yoksa kesinlikle çektirin biz yolda giderken tahlil sonuçları çıkmış arayıp bilgi verdiler ve hemen o gün akşam iğnelere başladık beni 3 4 günde bi kontrole çağırdılar bu arada ben 8 martta tedaviye başladım 18 martta yumurta toplama oldu yani 10 günlük bi süreç daha sonra bende polikist over olduğu için zaten o gün taze transfer olmayacağını embriyoları dondurup 2 adet dönemi bekliceğimizi de söyledi bu gittiğimiz kontrollerde de yumurtaların durumuna bakıp ilacın dozunu arttırıp azaltabiliyor ben 1 tane iğne 1 tane hap kullandım en son bide çatlatma iğnesi daha sonra yumurta toplama 22 tane toplandı benden 5. Güne 4 tanesi gitti onu da 2 2 dondurdular sonra transfer aşamasında yine adetin 2 yada 3. Günü gittim bu kez rahim duvarına baktı onu kalınlaştırmak için tedaviye başladık 20 Nisan da transfer hazırlığına başladık 5 mayısta da transfer oldu ben iğne kullanmadım fitil folik asit 2 tane de hapım vardı en son transfere giderken bi tane progestan vuruldum transfer sonrası da tekrar ilaçlarınızı değiştiriyorlar 1 saat kadar merkezde dinlenip 3 saatlik yol geldim ben genel itibariyle anlatmaya çalıştım aklınıza takılan yer olursa lütfen sorun