Ozlem34056 Çocuğum 2.yas 3 aylık bir haftadır bezi kendi çıkarıyor ben bağlıyorum o çıkarıyor bı baktım ki halıya yapıyor alıştırma yaptık ama klozete oturunca bas bas ağlıyor konuşmasıda yok her dakika soruyorum ama nafile ne yapacağımı şaşırdım hem bez istemiyor hem de derdini anlatamıyor sürekli gözüm üstünde kaş göz arasında ya koltuğa isiyor ya halı ya siciyor Allah aşkına biri bana yardım etsin çok bunaldım yaa ne yapacağımı şaşırdım
Yahyam_17 Ozlem34056 5 dakikada bir götürün. Alıştırma kilodu alın bende doğumdan sonra açmayı düşünüyorum çünkü sürekli pişik olmaya başladı Allah kolaylaştırsın zor Bir süreç
Ozlem34056 Yahyam_17 pişik için trosyd diye bir krem var iki güne geçiyor biz hep ondan kullandık alıştırma kiloduda işe yaramıyor canım çıplak gezcekmis anında çıkarıyor çıkarınca tuvalete götürüyorum çiş mi var diye tuvalete oturunca direk ağlıyor bas bas delirmek üzereyim 😭😭
AnnelikHayali Tuvalet eğitimi için önce çocuğunuzu psikolojik olarak hazırlamanız gerekiyor. İnstagram kullanıyorsanız #tuvaletegitimi ve benzeri hastagleri takip edin, yazıları okuyun, pedagogları takip edin ve yaklaşımınızı ona göre belirleyin. 🎈
zk92 Tuvalet eğitimi verme zamanı gelmiş. Demek ki bezden rahatsız oluyor ve bezin neden bağlandığını biliyor. Psikolojik olarak önce siz sonra bebeğiniz hazır olsun. Zorlu bir süreç olacak ama sonra rahatlayacaksınız. Instagram’da, YouTube’ta bu tarz faydalı videolar var. Tavsiye ederim.
Beyzan Önce kademe kademe gidin klozete oturmuyorsa lazımlik alabilirsiniz.illa klozete otursun dersenin sticker alın banyoya klozetin yanına yapıştırın. Banyoda birlikte zaman geçirin mesela kapak kapalı iken otursun kitap okuyun oyuncak oynayın. İlk aklıma gelenler bunlar. Allah kolaylık versin inşallah