Merhaba ☺️ Bende hep burada doğum hikayelerini okuyordum özellikle pozitif olanlarını . Bende yazayım dedim. 37+5 de doktor kontrolüme gittiğimde 3 cm açıklığım vardı doktor istersen yatışını yapalım istersen evde bekle demişti ben evde bekleyeyim dedim her gün yalancı sancılar geldi gitti nst kontrollerinde sancı çıkmıyordu bildiğim şeyleri yapmaya başladım hurma yedim merdiven inip çıktım pilates topuyla hareketler yaptım 39. Haftamda kontrole geldiğimde ebe cinsel birliktelik önerdi denedim ve o gece gerçekten 5 dakikada bir kasılmalarım oldu sabaha kadar dayandım sabah doktora gittim açıklık 4 cm dedi ama yine nstte sancı çıkmıyordu Eve geldim 39+5 olduğunda tekrar korunmasız cinsel birliktelik denedik . Ve O gece gerçekten başladı bu sefer diğer sancıdan çok farklıydı yine beş dakikada birdi ama çok düzenliydi uyutmuyordu aşırı ağrı çektim Duşa girdim pilates topuna oturdum sıcak su torbası koydum belime sabah 6 ya kadar dayandım 6 da eşimi uyandırıp dayanamıyorum artık dedim Hastaneye geldik açıklık muayenesi yaptılar 5 cm olmuştu nstte çok az sancı çıkıyordu bu makina bozuk ben mahvoluyorum sancıdan dedim 😅 yatışım yapıldı . 9a kadar doktoru bekledim doktor geldi suni sancı takalım dedi . Takıldı saat öğlen bire kadar sancılarım dayanılmayacak boyutta değildi birden sonra ben artık dayanamayacak hale geldim annem yanımdaydı elimi hiç bırakmasın istiyordum sancılar geldikçe elini sıktım ben sancılar geldikçe ayakta karşılarım yürürüm falan diyordum ama çok bitkin düşmüştüm sezeryan olma ihtimaline karşı hiç bir şey yiyip içme dediler şekerim düştü çok halsizleştim sancı aralarında gözlerim kapanıyordu sancı gelince tekrar açılıyordu sancıdan çok açıklık muayeneleri canımı çok acıttı zaman kavramım pek olmadı birden sonra . Bir ara suyumu patlatmaya çalıştı ebe olmadı sonra tekrar denedi suyum patlayınca sancılar iyice dayanılmaz hale geldi 8 cm açıklık oldu . Bebek çok aşağıdaydı doktorun eline değiyormuş kafası hatta buradan ben bile çıkarım ıkınmaya başla dedi ama ben bildiğim herşeyi unuttum ıkınma hissi bana hiç gelmedi çok korktum panik oldum sadece bağırıyordum yanlış çok biliyorum ama yapamadım ıkınmayı resmen unuttum sancı esnasında birde doktor açıklık muayenesi yapmaya çalışıyor eli içerdeyken hadi ıkın diyor yapamıyorum öldürün beni arttık diye bağırıyordum hatırladığım kadarıyla bazı anlar çok bulanık hafızamda doktora yalvardım ne olur sezeryana alın beni ne olur dedim . Doktor kafası elime değiyor bu şekilde almamız çok riskli dedi dayan dedi ama sonra baktı gördü yapamıyorum oda pes etti tamam sezeryana alalım dedi üç dakika içinde falan heralde ameliyathaneye alındım.herşey çok çabuk oldu spinal anesteziyi aldığım anda dünyanın en mutlu insanı oldum üzerimden Kocaman bir yük kalktı o kadar rahatladım ki o sancı gidince uyuyakalmışım maşallah ne kadar tatlı bebek sesleriyle uyandım ağlama sesini duydum bebeğimi ıslak ıslak yanağıma koydular allahım o ne kadar tatlı bir andı herşeye değerdi ☺️ 4100 gram doğdu bebeğim . Bebeğim odaya gitti ben kaldım bir saate yakın sürmüş ama bana herşey beş dakika gibi geliyor bebeğim gidince tekrar uyuyakalmışım o kadar yorulmuştum ki. Sonra benide odaya aldılar 6 saat sonra ayağa kaldırdılar yürüdüm gaz çıkardım. Bugün 9.günüm oturup kalkarken yürürken karnımı tutarak yürüyebiliyorum çok yavaş hareket edebiliyorum bazıları üç günde geçti ağrılarım diyor ama benim hala geçmedi bebeğime şu anda annemle eşimle beraber bakıyoruz ben çoğunlukla sadece emziiriyorum. Şunu söylemek istiyorum ben aşırı derecede normal doğum istiyordum rahat kalkıp hareket edebilmek için sonrasında ama olmayınca olmuyormuş çokta abartmamak lazımmış keşke diyorum en baştan planlı sezeryan isteseydim belki psikolojim bu kadar etkilenmezdi hala atamıyorum o doğum anının görüntüsünü aklımdan . Bundada vardır bir hayır deyip şükrediyorum şu an bebeğimde enfeksiyon çıktı hamileliğimde sürekli idrar yolu enfeksiyonu geçiriyordum onada geçmiş serviste yatıyoruz ama genel durumu iyi olduğu için şükrediyorum . Biraz uzun olduysa kusura bakmayın ☺️🙏