Merhaba arkadaslar birinci dogumum doktor magdurlu 35+4 de 4 cm acılma ile bebegın kanala oturmaması ve nişanın gelmesı ile acıl sezeryana alındım. İkinci hamileliğim 5,5 sene sonra oldu. 14. Haftadan beri yoga plates yürüyüş yaptım. 36. Haftada ahududu yaprağı cayı içmeye basladım ıkı bardak ama ben bır bardak tüketebıldım 3 adette hurma yedım. 37. Haftada yerlerı elle silme 7 hurma 3 bardak ahududu yaprağı cayı perıne masajı derken yalancı sancılarım vardı ama bir türlü ciddilesmiyordu. 38. Haftamda ayaklarım cok şişti agrısından cok yuruyemedım.biraz da 39. Haftayı beklemek istedim cunku yurudukçe asağı baskım arttı doğurmak istemedim.tabi artık kanala girmişti 39 uda görünce ben artık beklemek istemedim. Doğumu baslatıcak seylerı okudum. Hurmamı yedım pesıne ahududuyapragı cayımı ıctım squat yaptım çişimi yaparken zaten zorlanıyordum ıkınma hıssı gelıyordu 37 den beri tuvalete gırdım bıraz ıkınma hareketı yaptım yavasca tabı hafif adet sancısı varken. Sonra ilişki oldu esımle sonra yattım sabah kalktım kahvaltımı yaptım sofrayı 12:30 da toplarken belden hissettiren adet sancım basladı sıddetliydi. Kasılma saymaya basladım 7 dk 5 dk derken cantamdaki eksikleri tamamlayayum dedim esım uyuyordu kızım tablet ızlıyordu korkmasın diye cok hıssettırmeme çalıştım ama tabı sıddetlenınce yapamıyorsunuz.14:30 a kadar dayandım sonra esımı uyandırdım. Bir taraftan canta hazırlayıp bir taraftan yerlerı yumrukluyordum 🙈 ikinci doğum ama hiç sancı cekmemıstım bıraz dayanılmaz oluyormus. Sonra su hıssettım lavaboya gittim su ile nişan gelmiş cok sıvı idi zaten sonra duşa girdim. Biraz su rahatlattı ama cıkınca hersey hızlanmıstı. Eşyaları kapıya cıkarttık kızımı acılen kayınvalıdeme bıraktık biraz arabanın ıcınde örümcek gibi tırmanarak 🙈🤣 hastaneye gittik. 16.15 te acilden giriş yaptık acilde nst bağlamak istediler orada bırwz sıkıntı yasadım yatmamı istediler ama yatınca kötü oluyordum yatmak istemedim orada biraz bagırmısım esım söyledı 🤣 siz siz olun yatmayın sancıda ben duramayınca ebe benı orda kontrol edıp acıklıgı kontrol etmek istedi ama benım kese dısarı cıkmıs nerdeyse o yuzden bebegın kafasını hıssedemedı acıklıgıda ölçemedi o yuzden odaya almaya karar verdıler odaya almadan ıkınmamın geldıgını söyledım dogum haneye gectık. Ikınmalarda bazen kendımı kontrol edebılıyordum ama bazen edemıyordum. Bol bol dua ettım rabbıyessır okudum bol bol . Sonra çatala cıktım bir kaç ebe geldı kontrol ettı acıklıgımın tam oldugunu sakın ıkınmamam gerektıgını söyledıler. Doktorun yolda sakın ıkınma dedıler. 16:30 da doktorum geldı kontrol ettı ıkınma gelıyor dedım aldıgım egıtımlerden yola cıkmaya calıstım fakat ıkınma gelınce bazen uygulayamıyormussun.rabıa hanım ıkın dedı ıkındım ama yoruldum durdum saçlarını görüyorum sakınce dedi bir daha ıkındım kafası yarım cıktı yıne yoruldum cunku öncesinde kendımı cok yormustum cok dırenmeye calıstım. Sonra tekrar ıkınma gelınce gelıyor dedı ıkındım kafa cıktı bıraz rahatladım pesıne sıddetlı bır ıkınma ıle omuzlarını cıkarttım orda bıraz yavas dedı doktorum ama duramadım sanırım tek dıkıslık yırtıgım oldu. Sonra tamamen yavrum 16:40 da kollarımdaydı☺️ O an benım ıcın hersey bıtmıstı onu görunce herseyı unuttum. Gerisini zaten leyla gibi rüyada gibi izliyorsunuz . Bu arada benım suyum kafa cıktıktan sonra bosaldı ☺️ Tek yırtık dikişim atıldıktan sonra plasentanın cıkmasını bekledı doktorum tabıkı plasentadan kanın tamamen bebişe geçmesini bekledi ve şimdi tamamen rahatlayacaksın dedi doktorum plasenta cıktı ve gercekten tam rahatlama oldu. O sıra benım rahım ıcımı temızledı doktorum bebısımde muayene oldu sonra odamıza gectık ve bugun ikinci gunumuz 11.05.2021 de saat 10 da evımıze geldık cok sukur gerçekten normal dogum cok guzel bırseymıs.en guzelı ayagı kalkabılıyorsun ve yüz üstü yatabılıyorsun. ☺️ 4 saat sancı ile hastaneye girişten 15 dk sonra dogum yaptım☺️ Rabbim hepinize nasip etsin ☺️ Rabbim isteyen herkese evlatta nasip etsin 🙏
doktorum rampia nizaim jimerde dogum yaptım sezeryan dikişlerimde hiçbir ağrı sızı yırtılma olmadı.