Sonunda bende doğum hikayemi yazabiliyoruum. Bizim bebek biraz fazla hareketli olduğundan kafası her hafta bir aşağıda bir yukarıdaydı ultrasonda ve böylece boynuna kordonu dolaşmayı başardı. Ben hep normal doğum istiyordum kendi gelmek istesin ben onu ordan koparıp alıyor gibi olmayayım diye düşünüyordum. Fakat boynuna kordon dolandığı için hem bebeği hem doğum sürecini riske atmak istemedik doktorumla beraber. Ve 6 Mayıs 2021 e sezeryan günü aldık. O gün sabah hastaneye yayılım yapıldığında nst de ilk defa sancım çıktı ve yüksek sancılardı bunlar fakat ben hissetmiyordum. Nst de sancıyı görünce annem babam dahil hepimiz sevindik 🥺😄 en çok epidural sonrası ya ameliyat hareketlerini çok hissedersem diye korkuyordum. Sondan takıldı ve epiduralim yapıldı. Yapılırken hiç acımadı inanın bana korkacak hiiç birşey yok serum takarlarken daha çok acıdı şahsen. İğne sonrası ilk önce sol bacağım sonra sağ bacağım ısındı ver his kaybı başladı sonra başladılar doğuma. Yani yapılanları hissediyorsunuz sonuçta 20lik diş çekimi gibi birşey baskılar var ama acı yok. Bebeği çıkarmak için kaburgama bastırdılar birkaç kere orda bir nefesim kesildi fakat sonra gelen ağlama sesi ile benim gözlerden yaşlar fışkırmaya başladı ve minik mucizem gözlerimin önündeydi sonunda 9 aydır beklediğim minik kelebeğim karnımdan çıkmıştı 🤍🤍🕊️ hemen kulaklarını burnunu temizlemeye götürdüler sonra bebeğimi sarıp yanıma getirdiler. Yanağıma değene kadar ortalığı yırtan bebeğim, yanağıma değdiği anda sustu ve sanki bütün dünya durdu o an. O anın hiç bitmesini istemedim inanın böyle bir an için bütün korkularınız yenmeye değer 💞 Bebeğimi yukarı babasının yanına çıkardılar beni de 20 dakika sonra falan odaya çıkardılar ameliyat sonrası ilk bir saat aşırı bir titreme oluyor en çok sinirimi o bozdu ve rahimin toplanması için ilk gün 2 3 kere doktorum gelip karnımı bastırdı o çok acılıydı fobim oldu doktorun odaya girmesi 😄 doğum sabah 10.26 da oldu. Bende akşam üzeri ilk yürüyüşümü yaptım onu da forumdan okuduklarımdan dolayı korkuyordum fakat gayet de kolaydı sadece biraz ağrınız oluyor ama derin nefes ve minik adımlar ile aşılmayacak birşey yok. Sütüm de çok şükür hemen geldi ama ilk gelen ağız sütü koyu kıvamlı olduğu için ilk iki gün çok az geldi sütüm bizde bebek aç kalmasın diye kendi isteğimizle eve geçince mama kullandık ertesi günü zaten sütüm artmaya başladı mamayı da bıraktık. Uzun bir doğum hikayesi oldu umarım sezeryan olcaklara bir cesaret hikayesi olur benim doğumum. Biz kadınların yapamayacağı hiç birşey yok gerçekten ❤️❤️