Sevim1609 Rica ederim. Herkesin yaşanmışlıkları farklı olabilir umarım siz sıkıntı yaşamadan atlatırsınız bu süreci. İyi bir doktorunuzun olması çok önemli. Doktorunuza güveniyorsanız süreci daha stressiz atlatırsınız. Doktorun bu konudaki tecrübesi önemli. Bana gelince; benim 21 aylık bir kızım var, o yüzden hamileliğim boyunca sürekli yattım diyemem ama annem yanımdaydı öyle çok fazla da yormadım kendimi. Ağır iş, yemek falan hiç yapmadım mesela. Evet dinlenmek önemli bence ama kanama olmaması için bir etken de değil. Benim tecrübeme göre Bebek büyüdükçe plasentaya baskı yaptıkça kanama olma ihtimali de artıyor. Bir de ben 5 kez ciddi kanama geçirdim, beşi de gece sabaha karşı oldu. Gündüz hiçbir şeyim yoktu çok nadir ufak tefek lekelenmelerim oluyordu gece yatıyordum 3′te 4′te tuvalete kalktığımda yoğun kanamayla zor yetişiyordum. Bir keresinde çok afedersiniz altıma çarşaf tutup tuvaletten çıkabildim ama bu benim yaşanmışlığın tabi herkes aynı olacak diye bir şey yok. Benim doktorum biz bu hastalığın kanamalarına sessiz kanamalar deriz, hiç beklemediğin anda olur genelde demişti gerçekten de öyle oldu. Ben sürekli tetikteydim. Plasenta previa olan herkes her an hazır olmalı ama gönlünü de karartmamalı bana göre. ☺️👍🏼İnş sizin için herşey yolunda gider.