Merhabalar. Öncelikle yazımı okuyanlar ve normal doğum isteyenler için söylemek istediğim şey normal doğuracağınıza gerçekten inanın kendinize güvenin:) Hamileligim 32.haftaya kadar sorunsuz bir şekilde ilerledi 32. haftadan sonra sık sık kontrole gitmem gereken süreç başladı benim için suyum azalmaya başlamıştı haftalar ilerlerken 34ten sonrada tansiyonlarım düşmüyordu normal doğumu çok istiyordum ama bu şekilde erken yatış olursada sezeryan olabileceğini biliyordum kendimi herşeye hazırladım.(Bu arada ilk hamileliğim)Gelelim doğum zamanıma 36+3te doktor kontrolüm vardı o gece saat 04te kasıklarıma ufak ağrılar girdi uzanınca geçiyordu doğum sancısı değildir diye düşündüm,yinede ılık bir duşa girdim sabah hastaneye gittik Nst çekildi bu arada kasıklarmda hala ufak kramplar vardı ama Nstde çıkmadı muayeneye girdim, doktorumada sancimin olduğunu belirttim ultrasona daha detaylı baktı bebeğimin başı daha aşağıya inmişti alttan muayene etti 2 cm açılmam varmış yatiş kararı alındı saat 12:45ti suni sancı başlandı birden kasılmalarım çok şiddetlendi kasılmalar başlayınca yere çömelip nefesleri kontrol ediyordum yarım saat icinde 4-5 cm oldu çok hızlı ilerledi 35te perine maşajına başladığım için ufak bi kesi açıldı 13:45te oğlumu kucağıma aldım :) yazım biraz uzun oldu ama çok güzel bir tecrübeydi normal doğum isteyenlere motive olması için paylaşmak istedim 🙂