Merhaba. Ben de gebelikten önce ataklar geçirdim. Geçen sene pandeminin başlarında aniden çarpıntı, nefes darlığı ve baş dönmesi şeklinde ortay çıktı. İnsanı ölüm korkusu sarıyor. Kalp krizi geçiriyorum sandım. Hem de yanımda oğullarım varken. Onların ağlamasıyla üst komşum aşağı indi ve hemen ambulansı çağırdı. Hastaneye gittik serum kan tahlili derken o şikayetler azalıyor ama geçmedi. Bu böyle bir hafta boyunca devam etti. Her gün hastaneye götürülüyorum ama bi sonuç yok. En son gittiğimde doktor, nörolojik olabilir dedi. Korkum daha da arttı kendimi beynimde bir hastalık var’a odakladım. MR ve ultrasona girdim çok şükür temiz çıktı. Buna sevindik ama şikayetlerim hala devam ediyordu. En sonunda annemi aradım böyle bir durumum var dedim. O da hemen biletini alıp buraya geliyorsun dedi. ()Onlar Adıyaman’da ben İstanbul’dayım). Hemen ertesi gün uçak bileti alıp çocuklarımı aldım ve annemlere gittim. Çünkü eşim gündüz işe gidiyor genelde ve ben çocuklarla yalnız kalıyordum. Bir daha olursa ve çocuklar korkmasın diye gittim. Meğer bu şikayetlerim hep anksiyete bozukluğu ve panik atakmış. İlk önce en düşük dozdan bir ilaca başladım ve yavaş yavaş günde iki tane alacak şekilde ayarladı doktor. 6 ay kullandım ataklarım geçti çok şükür ama ondan sonra hiç beklemediğim anda hamile kaldım. Ve Allah bana o ilacı bırakma gücü verdi çok şükür. Şimdi ara ara yokluyor beni o anda kendimi bir şeylerle oyalıyorum. Çocuklarıma sarılıyorum, ya da ev işlerine veriyorum kendimi. Yavaş yavaş geçtiğini hissediyorum. Doktorum onu kontrol etmeyi başarmışsın, her şey senle başlar senle biter dedi. O yüzden bu bebeğe mucize diyorum. Hamile kalmasaydım belki de daha ağır ilaçlara başlayacaktım. Yazarken farketmedim, baya uzun olmuş 😊