Herkese merhaba, uzun zamandır anksiyete ile mücadele ediyorum. Tüp bebek tedavisi görmeye başlayınca sanıyorum anksiyetem daha da arttı, ilk denememde yumurta toplama sırasında anestezi alırken baygınlık geçiriyordum, iğne korkum da var. Tuttu mu tutmadı mı endişesi, kalp çarpıntıları… Tuttu. Herşey mükemmelken 7.haftamda kalp atışını duyamadık bebeği kaybettik. Ve bundan sonra benim için korkunç günler başladı. Sanki hayattaki tek gayem bebekmiş ve ben ona ulaşmak zorundaymışım hissi… Yeni transfer ve tutmayış… anksiyetenin daha da artması… Psikiyatriste gitmek, Tekrar yumurta toplama kabusu ( Kabus diyorum çünkü el üstünden damar yolu açılması beni ciddi korkutuyor,tüp bebek tedavisi görenler ya da görecek olanlar lütfen korkmasın, çok basit işlemler, kendinizi doktorunuzun hünerli ellerine bırakın)… ve ilaç tedavisi… kısa süre sonra transfer. Ve çok şükür gebelik haberi.
İnanın bu haberi almamda, transferin tutmasında psikiyatristimin ve ilacın etkisi büyük. Kafam çok daha rahattı… Doktorlar iyiki varlar 🙏🏼 Gebelik haberini aldıktan sonra anksiyetem bir süreliğine uzaklaştı benden, ama kese kontrolü, kalp atışı kontrolü… bunlar sınav benim için. Herşey yolunda giderken kasıklarımda ağrı oluyor anksiyetem geri geliyor. Hemen kontrole gidiyorum. Herşeyin yolunda olduğunu öğrenip bir süre daha kafamda olumsuz birşey olabilir mi gibisinden kurup sonra rahatlıyorum. Nasıl geçer bilmiyorum. Geçecek mi onu da bilmiyorum. Nefes egzersizleri yapıp kafamı dağıtmaya çalışıyorum. Ve güzel bir video izlemiştim, içeriğini zihnime ve kalbime aşılamaya çalışıyorum. 12 haftlık ikizlere gebeyim. Daha uzun bir yolum var. İnşallah herşey güzel olur🙏🏼
videoyu bulduğum zaman sizlerle de paylaşırım