Merhabalar, bir gün başlık açıp yazacağım aklıma gelmezdi ama ben doğuma gitmeden önce bunu merak edip forumda aramıştım belki ben de birilerine ilham olurum diye yazmak istedim.
40.haftayı da tamamlayan bebeğim hala gelmek istemiyordu, biraz da tontişleşmeye başlamıştı. Doktorum normal doğum şansı azalacağı için eğer hala gelmezse 40+3te suni sancı yapalım dedi. Nitekim gelmedi ve 26 Nisan sabah 6da hastaneye yatışımı yaptık. 8de serum bağlandı, ne bir açılma ne bir sancı vardı bende. Doktorum serumun yanında vajinadan da bir ilaç verdi, yumuşamayı hızlandırmak için. Saat 12ye kadar sancı hissetmedim dozunu giderek artırdılar. 12de yavaş yavaş sancılar başladı. Yavaş yavaş açılma da başladı, sancılar arttıkça mide bulantısı başladı bende midemde bir şey kalmayana kadar kustum 🤦🏻♀️ Sancı ile birlikte o da zorladı beni. Açıklık 5 cm’i geçince doktora epidural yapalım mı diye sordum. “Açılman güzel gidiyor, epiduralde son anda ıkınma sorunları olabiliyor. Bu kadar dayanıp sonda sezaryene dönmeyelim. Sabredelim” dedi. Ben de bu kadar acı çekiyorum madem diyip kabul ettim. Sancılar boyunca hareket etmeye çalıştım, pilates topunda geçirdim biraz, arada duşa girdim annem sırtıma su tuttu. Duşta da çömelip kalktım. 8 cm’i geçince ebe beni tekrar duşa yönlendirdi o anlar sancının da doruk noktasıydı nitekim bebeğin geldiğini hissettim. Yarım saat kadar kaldık galiba duşta, bebeğin kafasının baskı yaptığını hissettim, doktoru çağırdık bir süre sonra beni doğumhaneye götürdüler. Orada son bir ıkınma ile 22.09da minnoş kızımı kucağıma aldım 💜
Hayatım boyunca zor bir iş görünce yarıda bıraktım, acı eşiğim çok düşüktür. Buna rağmen benim dayanabildiğim ve sağlıkla bebeğime kavuştuğum bir süreç oldu. Bana “kendi sancın gelmiyorsa sancı alma boşuna, sonunda sezaryen olursun. Acı çektiğine değmez” dediler, sancı ile gözümü korkuttular ama ben başardıysam herkes başarabilir. Tabi bu süreçte bebeğin durumu önemli idi, benim kız da azimli çıktı. Başardık. Eğer sezeryan olacak olsaydım da “En azından denedim” demek için çıkmıştım bu yola, benim en büyük duam ikimiz için en sağlıklı olanın olması idi. Bize böylesi nasip oldu. Benim gibi normal doğum arzulayan ama sancısı gelmeyen olursa ilham olsun diye paylaşmak istedim.
Çok konuştuğum için yazı da uzun oldu 🤭 Son olarak nasıl doğurduğumuzun analığımız üzerinde bir etkisi yok, normal, sezeryan, epiduralli, suni sancılı fark etmez. Hepimize bu güzel yolculukta başarılar diliyorum 😊