Minanin_Annesi Kızlar çatı darligim dan dolayı sezeryana karar verdim🙄 normal doğum için Her şeyi yaptım çok istedim yaşamayı kendime hep güvendim korkmadim normal doğumdan 30.haftamda bebek dönmüştü herşey yolunda gözüküyordu ama bebegim epeyce kilo aldı daha 37+3 uz. Sezeryana karar verdik doktorumla ama ne zaman yaparız kesinleştirmedik Sezeryan da arastirdigim kadarı spinal ve epidural var hangisi daha iyi farkları ne nasıl yapılıyor nasıl ilerliyor sezeryan yapacak ya da yapmis anneler beni bilgilendirir mısınız.? Sezeryan dan korkuyorum sanki rahatlamaya ihtiyacım var. Sütümüz hemen geliyor mu Sezeryan öncesi ya da sonrası neler yapmak nelere dikkat etmek gerekiyor
Prensesannesiiii Doğum anı gayet rahat çıkıncada zaten narkozun etkisi oluyor gene hissetmiyorsun. İlk yürümede ben hemen kalktım acı çok hissetmedim ama acayip bir omuz ağrım oldu ağlamaktan helak oldum. Sütüm de 1 gün için de geldi
Edbanne Ben spinal oldum, belden aşağısı uyuşturuluyor, epiduralde nasıldır bilmiyorum. Ağrı kesici almadım ameliyattan sonra. Size tavsiyem bir gün öncesi, kola gibi kabızlık yapacak şeyler içmeyin,yemeyin, lifli şeyler tüketin, katı şeyler, hamur işi yemeyin. Çünkü ameliyattan sonra en önemli şey gaz çıkarabilmeniZ. Bağırsaklarınızın hareketleri önemli, ben ilk doğumumda o hataya düştüm. Tüm gebelik boyunca sağlıklı beslendim. Ameliyattan bir gün önce ev kalabalıktı, hadi pide lahmacun yaptıralım dediler. Üstüne bir de hiç içmediğim kolayı içince ameliyattan sonra çok bekledim gaz çıksın diye. Çıkmadı, 4 gün sonra tekrar hastanelik oldum. Lifli şeyler tüketin bence. Sezaryenden korkmayın. Ha bir de hemen sütünüz gelmeyebiliyor. Mama da olsun yanınızda. Sağlıkla kavuşun bebeginize. Başka bir başlıkta yazmıştım. Aynen kopyaladım.
senaozkaymak Epidural oldum bende ve elhamdülillah hiç ağrı hissetmedim sonrasında, çok rahat kalktım ve bidaha hiç yatmadım nerdeyse misafirleri ayakta karşıladım hastanede de ☺️ Sütümde önce az geldi ama gün geçtikçe arttı şükür. Hiç korkma inşallah rahat geçirirsin 😊