Plnpln Bundan tam 7 ay önce eşimle nikah masasına oturduk ama nasıl mutluluk anlatamam size ayaklarım yere basmıyor gözüm sadece mavi renkleri görüyordu 4 ay rüya gibi bir evlilik yaşadık covid sebebi ile düğün yapamamıştık ama küçük bir ev tutmuştuk eşyalı ve 2021 Haziran için düğün hazırlıkları tam gaz başlamıştı çoktan Ege’nin küçük bir ilçesinde oturan ailem ve iç Anadolu’nun karasal iklimini koklayıp gelmiş yeni ailem arasında zaman zaman gerginlikler olsa da yeni hayatimi seviyordum eşim ve ben küçük evimizde işlerimiz nedeni ile iki aileden de uzakta olan başka bir şehirde yaşıyorduk zaten her neyseee 4 ayin sonunda eşim covid servisinde hemşire olduğunu bilen ve çeşitli sebepler le bebek konusuna uzaklığımdan emin olan bir iş arkadaşım doktoru tarafından kullandığımiz korunma ilacının (kendiside kullanıyor aynı ilacı arkadaşımın) covid pozitif vakalar da pıhtı attırdığıyla ilgili çalışmalar olduğu için ilacı bırakmasını tavsiye ettiğini söyledi bende tabi bunu duyar duymaz kendi doktorum ile iletişime geçip randevu aldım rutin bir kontrol ve önerilerini almak için herneyse hayatımın en karanlık Aralık ayı olacağını bilmeden Aralık ayının ilk günlerinde hem arkadaşım hem eski çalıştığım hastaneden mesai arkadaşım olan hekimin yanına gittim sonraaaa hazır gelmişken rutin bir tarama da yapalım dedi hapı birakmami tavsiye etti alternatif yöntemlere başvurmamızı önerdi 2 saat sonra sonuçlar çıkmıştı e nabız dan sonuçları görünce herşeyi anladim ama tabi hekimin ne diyecegi önemli idi beklediğim şekilde değerlendirdi oda FSH yüksek prolaktin yüksek 27 yaşımda 45 yaş değerlerine sahiptim hemen adetli olduğum için yumurta sayımı için malum masaya yattım ve doktor folikul göremediğini söyledi başka bir hekime yonlendirdi oda amh diye bir test olduğunu bize yumurta rezervimle ilgili bilgi verebilecegini söyledi hemen kanı verdim 4 gün sonra sonuç gelir dedi ve sonucum geldi tabi o 4 gün tam bir depresyon yataktan çıkmadım işe gitmedim telefonla konuşmadım eşimin yüzüne bile bakamadım sadece ağlıyordum annelik aklımın bir köşesinde 30 yaşım için planladigim bir hayalken şimdi anne olmamak için korunurken doktordan normal yollarla anne olmak için gereken değerlere sahip olmadığımı duyuyordum eşim bana ulaşmaya çalışıyor sesini duyurmaya çalışıyordu ama ben bir kara delikteydim ve benim bulunduğum yerde zaman algısı çok farklıydı ben doktorun sesinden dökülen anlamsız harf yığınları anında takılı kalmıştım. Sırf onunla evlenmek için herkesi tek tek ikna ettiğim aşkından gözümün kör olduğu eşime üzülüyordum bir yandan çünkü ondan baba olma hakkını almışım ona aşık olarak gibi geliyor du.. sonuçlar gelince bı soğuk duş etkisi daha geldi eşim elimi tutarken doktor sonuçlarin bir öncekiler le paralel olduğunu ve tüp bebek için yaşım ilerlemeden dondurulmuş embriyo biriktirmeye başlamamiz gerektirdiği konusunda bizi bilgilendirdi ama ben bu konuşmaları tanıyordum 2 yıl önce embriyolog asistanı olarak çalıştığım klinikte bizde umudu olsun olmasın hastalara bunları açıkladık uzun uzun ve tedavi başlardı morarmış iğne yerleri maddi manevi yorulmuş eşler yabancılaşmış aşklar acılı yumurta toplama işlemleri öncesinde çatlatma iğneleri daha nicesi her acıyı görmüştüm ve ben o insanlar kadar aşkla bağlı değildim anne olmaya onlar kadar çaba harcayamazdim ben onlar kadar mükemmel değildim bu benim yolculuğumdu ahh aşkım ne nekadar uğraştı bende bir yaşam ışığı bulmak için o ay reddetme dönemi yaşadım korunmaya devam ettim ısrarla ertesi ay kabullenip kendime gelir gibi oldum hemen düğün tarihimiz için yeni bir tarih alındı , Mayıs ayı için Ankara da klinik arastirilmis ve randevu bile olusturulmustu düğün tarihimiz de Mayıs’a çekilmişti bunun için, anne baba olmak istiyorduk ve benim için zaman daralıyordu tüm cesaretimi toplayıp koşmaya karar verdim ama o tedavi başlayana kadr ben çok mutlu bir insan olacaktım yanımda aşkım iyi bir işim ve sağlıklı hayatta olan aile bireylerim vardı sonra mart ayinda daha adetime 15 gün varken bı anda ben gebelik testi yaptırmak istiyorum dedim eşim gözleri fal taşı gibi olmuş karşımda ama ya uzulursen hayır dedi tüm ısrarlarına rağmen inatla yaptırdım ve inanılmaz ama gebeydim testi 2 günde bir yenileyip takip ettik 1 hafta ve gerçekten gebeydim 4 Haziran’da dugunumuz var şimdi 9 haftalık bebikk karnımda eşim ve ben zaten olmayacak biz tedavi için hazırız derken meğer o bizim kararlı olmamızı bekliyormus içinizde kötü anlar yaşayan pes etmek isteyen illa vardır pes etmek sanıldığı kadr da kötü değil bence arada pes etmek oturup dinlenmek te iyi gelir hoş buldum aranıza 🤗
minikask35 Plnpln Ne güzel sürpriz çok mutlu oldum 😊 Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah
Serpil-3 Plnpln hoş geldiniz maşallah Allah sağlıcakla kavuşmak nasip etsin inşallah 💓🧿bu arada yazım şekliniz çok güzel kitap hikaye roman yazmayı düşünmediniz mi hiç sanki film izler gibi okudum geliştirin bence🌸tekrar hayırlı uğurlu olsun
[silindi] Plnpln hayırlı olsun öncelikle🌸ne kadar güzel bir anlatım diliniz var normalde bu kadar uzun postları hayatta okuyamam ama valla hikaye gibi okudum🥰
Plnpln Cokkk teşekkür ederim hepimiz sağlıkla kavuşuruz insllah 🙏🤗 ben genetik kaynaklı aile öykülü erken menapoz teşhisini gördüğümde çok kötü şeyler hissettim ve hep bir iyi haber aradım elimde telefon hep iyi bir şey umut belki buralarda da umut arayan vardır diye iyi bir şey okumak için dua eden vardır diye yazmak sizlerle paylaşmak istedim herkese iyi gelir belki yüzünü güldürür diye 🤗🤗
Plnpln Serpil-3 Cokk mutlu oldum böyle düşünmenize bende uzun oldu ama neyse diye diye yazmıştım 🤗 merakliyimdir ama öylesine kendim karalama sadece çok teşekkürler guzel fikirleriniz için 🤗
[silindi] Plnpln yaa gözlerm doldu okurken. O kadar sevindim ki anlatamam. Sağlıkla alırsınız kucağınıza inşallaah
Plnpln [silindi] Cokk teşekkür ederim bu benim yolculugum biraz karamsar başladı aynı karanlıkta olanlar varsa diye ışık yakında unutmasınlar diye cokk teşekkür ederim güzel duygularınız için 🤗🥰
Bfduam Plnpln hoş geldin aramıza:) Ne güzel bir umut besleyen hikaye, yaşanmışlık. FSH ve amh değeri kaçtı ki 45 yaştaki değerler gibiydi? Ve değerler düzelsin diye ilaç vs vermiş miydi Dr?
Plnpln Bfduam hosbuldum 🤗 Hayır hiç bir ilaç kullanmadim sadece bir antioksidan takviyesi verdi toz bir Multivitamin suda eritip içiyoruz. Zaten asıl tedaviye başlamadan da hamile kaldım FSH 32 idi yanlış hatirlamiyorsam amh değerimde 1.0 di sanırım. Bu doktorun tanımı idi genelde bu değerler 40 yaşından sonra bu sekilde çıkar ki normaldir yaş için ama senin yaşın için çok normal değil demişti.
Bfduam Plnpln çok mutlu oldum adına canım. Allah ol derse oluyor işte. Bende gitsem Dr a muhtemelen aynı şeyleri söyler yaşım Dr un dediği o üst yaş. Şase bende kullanıyorum prowomen, seninkinin adı neydi, kaç ay kullandın?
AnnelikHayali Plnpln gözlerim doldu yazdıklarını okuyunca. Sonlara gelip güzel haberi duyunca da yüzümde bir tebessüm oluştu. Çok şükür… Sağlıkla kucağına almak nasip olsun inşallah. 😍
Plnpln AnnelikHayali Cokkk teşekkür ederim anne olmak isteyen bu yolda üzülen herkese yaşatsın Allah duygularımı payalsmaniza cokk mutlu oldum 🤗🤗
Plnpln Rmysmt Aminnn Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah çok teşekkürler iyi dilekler benden size 🥰🤗🤗🙏
Plnpln Bfduam Prowoman verdi bana da ama açıkçası çok düzenli kullanmadım bir ay kullandım 20 bardak kadar anca içmişimdir ama o şase ile ilgili çok yorum gördüm araştırınca çok olumlu hikayeler vardı. Eğer istiyorsan darısı başına inşallah en kısa süre de ama yumurta sayımı ve kaliteli yumurta izlemesi öneriyor genelde doktorlar bizim durumumuzdaki kadinalr için insllah en güzeli olur senin içinde 🤗🙏
Plnpln Bfduam Ama bu değerler sizi yaniltmasin içinizde umutsuzluk yapmasın lütfen ileri yaşım böyle çıkar diye düşünmeyin 40 yaşinda yada daha üst yaşlar da çok daha güzel değerlere sahip hastalarla da tanıştım geçmişte benimki tamamen aile öyküsü nedeniyleydi çünkü baba ve anne tarafındaki kadınların neredeyse tümünün ortalama menapoz yaşı 30 idi annem dahil 🤗